Dečki, moda, kakirano, traper i bež

  Pitajte bilo koju mamu – za malog je dječaka, kad je riječ o odijevanju, dosta teško naći nešto drugačije, a tako je i kad odrastu, taj slabi modni odaziv uvijek ih nekako prati, pa s time naše bolje polovice jednostavno moraju živjeti iz dana u dan.

  op

  Iako se na muškim revijama pojavljuju svakakvi prijedlozi, činjenica je da momci uglavnom zaobilaze ekstremne uvjete u svojoj garderobi i radije se poistovjećuju s nekim dandyjem, nego s modelom koji privlači pažnju. I dok cure luduju za novim trendovima, šiljcima, kristalima, volanima i bojama, dečki na paleti imaju mnogo smireniju situaciju, poput ove na našim fotografijama, na kojima se nalaze brojne nosive, ujedno zanimljive modne opcije.

  Kad je riječ o odjeći koju bi uistinu odjenuli za svakodnevne prigode, a da se u tome osjećaju udobno i "normalno", odnosno da bi zadovoljili kriterije koji su im uistinu važni, tu su na prvom mjestu sakoi, košulje, traperice, prsluci i čizme, no s pomakom, odnosno s nekim detaljima, zanimljivih materijala i obogaćeni pokojim uzorkom.

  1

  Njih nije briga za trendove, oni žele tu i tamo poštivati neki retro moment, no to mora biti minimalizam ili pak army look, inspiriran pustinjsko-zelenkastim nijansama. Potfrknuti rukavi na košulji ili na hlačama simpatičan su način da bi naglasili casual stil, a karirane košulje još uvijek ih čine elegantnima, no na neki buntovniji, slobodniji način. Savršeno im pristaju plave, smeđe i sive nijanse, koje mogu i međusobno kombinirati, a marama je jedan od modnih detalja koji će podignuti svaku njegovu kombinaciju.

  Mnogi stilisti i dizajneri predlažu i nošenje sakoa uz tenisice, no sako mora biti casual, a tenisica urbana, ne za sport, već za šetnju. To je jedna od njegovih cool kombinacija i sve je više momaka koji se odlučuju na tako nešto. I kod njih moda može biti zabavna igra, istina imaju manje elemenata, ali i to je mnogima čisto dovoljno.

  Foto: River Island / prshots

  23456781112131516114