Username *
Password *
Remember Me

Kad je prije 11 godina snimljen film o neobičnoj obitelji "The Royal Tenenbaums" (režija: Wes Anderson), uspjeh je bio trenutačan, no mnoge je zabavljao upravo njihov stil odijevanja. Retro hipster-chic, debele cipele, dokoljenke u bojama, zalizane kose, trake za glavu u kombinaciji s odijelom, košulje zakopčane do grla, naizgled nespojivi ludi uzorci…

1294
Model Rintje van Witjck kao Margot (Gwyneth Paltrow) iz legendarnog filmskog uratka o dramatičnoj obitelji

Bilo je tu svega i svačega, no Karen Patch, kostimografkinja zaslužna za njihove atraktivne retro kostime i kombinacije, izvrsno je nadogradila ove zabrinjavajuće neobične likove. Upravo ovaj sistem karakterizacije - odjećom, frizurom i šminkom -  pokazuje koliko odjeća ima snažan semiotički moment.

Iako je prije 11 godina ovaj stil bio neobičan i luckast, danas je on prisutan posvuda, njime su se inspirirale i ekipe francuskog Glamoura i Elle-a. Na modelima Rintje van Witjck (Glamour, foto: Naomi Yang), Ataui Deng i Marihenny Rivera (Elle, foto: Simon Burstall) oživljen je stil koji je nosila familija Tenenbaum, glumci Gwyneth Paltrow, Luke i Owen Wilson, Ben Stiller...

Cure na fotografijama odlično su stilizirali Elyssa Cannelle Castelbou i Sébastian Cambos, koristeći nove kolekcije brandova kao što su Lacoste, Gucci, Joseph i Miu Miu. Danas, nakon više od desetljeća, hipster-chic prisutniji je nego ikad, a Tenenbaumsi su svuda oko nas!

naomi-glamour2
Glamour France, foto: Naomi Yang
naomi-glamour3naomi-glamour4naomi-glamour5naomi-glamour6naomi-glamour7naomi-glamour8naomi-glamour9naomi-glamour10

 

Elle France, foto: Simon Burstall
elle-burstall1

elle-burstall2elle-burstall3elle-burstall4elle-burstall5elle-burstall6elle-burstall7elle-burstall8

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.