FOTO-PRIČA O 5 LAKIH KOMADA // Nataša Mihaljčišin donosi kampanju za svoje hand made haljine od vintage tekstila

    Tekstil koji ima povijest, jer plahte, stolnjaci i vintage materijali „žive“ već dekadama, tema je nove kolekcije Nataše Mihaljčišin koju je nedavno predstavila u svom ateljeu u Martićevoj, a sada donosi kampanju. Lice je Eva Ljubić, koja je već sudjelovala na njezinim kampanjama, a fotografiju potpisuje Marita Stanić.

    natasa98

    Sunčan dan osvijetlio je nježne tkanine Natašinih 5 lakih haljina napravljenih od ručno tkanog lana i pamuka, a riječ je, naravno, o super bijelim kreacijama jer jednostavnost je uvijek bila znak nepretencioznosti. Bez boje i ukrasa, ovdje su haljine isključivo dotjerane šrikerajima koje su bake nekad same radile, jer plahte i stolnjaci su se čuvali i pazili, kako bi ih naslijedila sljedeća generacija. Danas gledane, ove tkanine su svojevrsni luksuz, ljudi su ih bacali, teško ih je nabaviti, gotovo nemoguće. 

    I tako sada njezine haljine, koje je napravila dekonstrukcijom prethodno dobivenog tekstila, od mame i bake, jer Nataša je majstorica rastavljanja i sastavljanja, po vlastitom kreativnom, inovativnom i stilski intuitivnom konceptu. Cijene haljina kreću se od 1700 do 2000 kuna i sve su unikati.

    natasa1natasa2natasa3natasa5natasa31natasa32natasa42natasa76natasa83natasa87