Username *
Password *
Remember Me

- Dakle, Bela je otprilike sa 4 godine doslovno živjela u dva paralelna svijeta – priča mi Misch, iliti Krešimir Certić, inače profi ilustrator i crtač. - Jedan je ovaj naš svakodnevni, a drugi je Zemlja Junacka, Belina izmišljena zemlja. Tamo živi njena imaginarna prijateljica Zmijica List, koja se vozi u Zec autu. Iako je Junacka zemlja u oblacima, Zmijica Zec autom dolazi do nas jednim skokom (I tata bi takav auto!)- .

mis i bela

I tako u njih dvoje krenuli raditi slikovnicu, jer Misch je izvrstan crtač, a mala Bela (sada 5 i pol godina) ima priču i likove – genijalna kombinacija. Ovaj cool projekt, nakon slikovnice, ide dalje - tata je Beli iscrtao i njezine preslatke tenisice, Nike Cortez, kreaciju s pričom, doslovno.

- Likove je super izbrijala, a neke je stvari i sama nacrtala, izgledaju super. Ovaj Zec auto koji sam joj nacrtao na tenisice je zapravo rađen po njenom crtežu. Same tenisice sam oslikao bojama za kožu Angelusdirect.com. Boje su fenomenalne – veli kreativac Misch i kreće u opisivanje samoga procesa.

mis i bela
Bela i Misch

Kako ofarbati tenisice ili nacrtati nešto fora?

1. Prvo moraš tenisice dobro očistiti acetonom. Svake nove kožne tenisice su premazane nekim tankim zaštitnim slojem koji se mora skinuti, inače se boja neće dobro upiti u kožu.

2. Kad radiš sa starim tenisicama opet ih moraš prvo očistiti acetonom i tek onda nanositi boju (ovim bojama se može raditi i restauracija starih tenisica). Boje su akrilne baze. Nano se u više tankih slojeva. Potrebna su otprilike tri sloja da se dobije jednolični namaz.

3. Između svakog sloja suši se fenom, a na kraju, kad je sve suho nanosi se bezbojni acrylic finisher (isto Angelus). On čuva boju od oštećenja. Nakon toga je ta boja postojana na tenisicama kao da su došle iz tvornice.

4. Ne ispire se, možeš u njima u blato, vodu, brišeš ih krpom, maramicama, ništa im ne smeta. Jedino nisu otporne na dječje struganje po betonu. Tu pomoći nema.

mis i belamis i belamis i belamis i bela