Username *
Password *
Remember Me

Hrvatski prirodoslovni muzej, Demetrova 1, sutra (18.12.2019.), otvara izložbu „Fosili u protoku vremena i umjetničkoj impresiji", u 13 sati. Povod je Dan Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, a autorica je Katarina Krizmanić.

HRVATSKI PRIRODOSLOVNI MUZEJ FOSILI1

Izložba je rezultat desetogodišnje suradnje Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Kvaliteta učeničkih radova potakla je ideju o obilježavanju desetljeća uspješne međusobne suradnje izložbom „Fosili u protoku vremena i umjetničkoj impresiji“ kako bi se široj javnosti prikazale odabrane okamine iz bogatoga geološko-paleontološkog fundusa koje su u proteklom razdoblju poslužile kao nadahnuće i motiv za umjetnički izričaj sudionika radionice, kao i sami učenički radovi nastali tijekom ovog originalnog i zanimljivog programa.

HRVATSKI PRIRODOSLOVNI MUZEJ FOSILI1

Riječ je o iznimno zanimljivim grafikama, dojmljivim skulpturama, atraktivno dizajniranom nakitu, unikatnim keramičkim artefaktima, originalno dizajniranom tekstilu, kao i vrhunskim fotografijama, koje su stručno verificirali voditelji/mentori pojedinih odjela Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu.

Program se odvijao pod nazivom „Čarobni svijet fosila“, redovito svake godine u svibnju, obilježavajući Međunarodni dan muzeja.

Konstantno povećavanje broja učenika na radionicama, kao i uključivanje novih odjela Škole pokazatelj su iznimnog interesa za suradnju s kustosima Muzeja i rad s muzejskim zbirkama, a učenički umjetnički uradci proizašli iz ovih radionica dokaz su da je fosile moguće promatrati u posve drugačijem „svjetlu“ te ih doživjeti kao inspiraciju i izazov za umjetničko stvaranje.

Svaki od tih fosila jedinstven je i neponovljiv, kako po svojem vanjskom obliku, tako i po zamršenim unutarnjim strukturama što u presjecima nerijetko podsjećaju na neistražene labirinte. No, usprkos svojoj jedinstvenosti, svaki od njih pruža nebrojene mogućnosti za različite interpretacije, pa i posve osobne doživljaje.

Izložba će biti otvorena povodom Dana Hrvatskog prirodoslovnog muzeja koji je popraćen bogatim programom predavanja i radionica.

 HRVATSKI PRIRODOSLOVNI MUZEJ FOSILI1HRVATSKI PRIRODOSLOVNI MUZEJ FOSILI1HRVATSKI PRIRODOSLOVNI MUZEJ FOSILI1HRVATSKI PRIRODOSLOVNI MUZEJ FOSILI1HRVATSKI PRIRODOSLOVNI MUZEJ FOSILI1HRVATSKI PRIRODOSLOVNI MUZEJ FOSILI1HRVATSKI PRIRODOSLOVNI MUZEJ FOSILI1HRVATSKI PRIRODOSLOVNI MUZEJ FOSILI1HRVATSKI PRIRODOSLOVNI MUZEJ FOSILI1HRVATSKI PRIRODOSLOVNI MUZEJ FOSILI1HRVATSKI PRIRODOSLOVNI MUZEJ FOSILI1HRVATSKI PRIRODOSLOVNI MUZEJ FOSILI1

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location