Username *
Password *
Remember Me

Ta nimalo ružna vesta ima svoju zanimljivu povijest – imala je vrijeme popularnosti, vrijeme nepopularnosti, bila je u filmovima, spotovima, doživjela remake i vratila se kao jedan od ključnih IT komada tijekom Adventa. Iako su je zvali ružnom, ta božićna pletena vesta može biti tako slatka i simpatična… Ima je doslovno svaki modni brend koji drži do sebe. I voli humor!

 5888

1. Božićna vesta je postala slavna u pedesetima, kad je slaviti Božić postalo izuzetno popularno – a originalno ime im je Jingle Bell Sweaters.

5888

2. Ipak, dekade kasnije, popularnost jenjava, jer su hipiji preuredili svjetske modne apetite. Povratak veste ukrašene sobovima dešava se u osamdesetima, kad filmovi, s nezaobilaznim Chevy Chaseom predstavljaju Griswold obitelj i njihove lude avanture. Bila je tu i obitelj Huxtable, koja je vladala malim ekranima i donosila super-zanimljive outfite!

royal UK
2016. // muzej voštanih figura Madame Tussauds, London // royal family

3. Ugly božićna vesta oduvijek je imala obiteljski karakter i bila simbol okupljanja ili familije ili bliskih prijatelja. Ima onu društvenu notu, jer kad jedni drugima krenu komentirati veste, zabava postaje obećavajuća!

4. Ova vesta ima čak i knjigu - Ugly Christmas Sweater Party Book: The Definitive Guide to Getting Your Ugly On. U njoj, među ostalom, piše i da su dva lika Christ Boyd i Jordan Birch napravili prvi ugly sweaters party 2001. godine i time, nesvjesno i nenamjerno, ponovno pokrenuli ovu funny & stylish tradiciju! Htjeli su, naime, napraviti kičastu zabavu s ovim modnim uratkom kao glavnim sastojkom. Sad znaš što treba napisati na pozivnicu pod – dress code.

bridget jones 2 
Colin Firth @ Dnevnik Bridget Jones

5888588858885888588858885888

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location