MAMA PETRA I SIN VIKTOR (3) // kako napraviti DIY konjića iz Orašara?

  Kako uskoro idemo na Orašara u HNK, i pošto je to mom Viktoru (3) prvi puta da će vidjeti taj tradicionalni balet, odlučili smo se pripremiti i napraviti ukrase u stilu te divne priče – veli mi Petra Granić Glowatzky, vlasnica studija za kosu Etra, koja je neki dan na Facebooku vidjela objavu naše genijalne kostimografkinje Dženise Pecotić i njezina konjića te odlučila napraviti nešto slično.

  dzenisapost
  Za konjića vam treba: malo deblji karton, tempere, kistovi i flomasteri.

  - Svake godine u adventsko vrijeme prisjetim se kad sam, kao djevojčica, i ja plesala u Orašaru, bila sam vojnik i miš! Kod nas u obitelji je odlazak na Orašar u HNK oduvijek bila tradicija i sad je vrijeme da tu tradiciju prenesemo i na našeg malog Viktora – priča Petra.

   dzenisapost

  Inače DIY projekti u obitelji nisu ništa novo, jer Ivan Glowatzky, Petrin suprug i naš poznati glumac, majstor je od alata. Naime, već je malom Viktoru napravio niz ukrasa, među njima je i ovaj presladak helikopter!

   dzenisapost

  - Kad sam vidjela Dženisinu objavu - nastavlja Petra - osim kartonskog konjića pažnju mi je privukao i predivan starinski fen, koji joj je poslužio za sušenje boje! Inače, volimo ručnu izradu, Viktor uživa u izrađivanju ukrasa, njega to jako veseli i stvarno nije tako teško. Za konjića će nam tata pomoći napraviti dršku, jer on je maher s drvom, zna ga obraditi i oblikovati. A prošli put je Viktor samostalno bojao autić koji smo napravili isto od kartona! – sjeća se Petra.

  dzenisapost
  Tata će napraviti drvenu dršku, ovdje je privemena, kartonska, koja pomaže da se sve pravilno isproba i smjesti.

  Roditelji često nemaju vremena i kupuju nove stvari, no poanta je biti s klincima, a ovakvi DIY projekti su super prilika da s djetetom provedemo kvalitetno vrijeme. Njima nije bitno što se radi, bitno im je da budu s roditeljima. Dijete u ovakvim projektima uživa u svakom trenutku! A i dobri su za motoriku.

   dzenisapostdzenisapostdzenisapostdzenisapostdzenisapostdzenisapostdzenisapost
  Petra i Ivan