Username *
Password *
Remember Me

Možda je i znate kroz njezin rad, jer Zagrepčanka Hana Letica potpisuje kostime za predstave "Smisao života gospodina Lojtrice", "Kauboji", "Padobranci ili o umjetnosti padanja", "Smiješno čudovište", "Frankenstein", "Oliver Twist", "Čudo u Poskokovoj dragi", "Prokleta Avlija", "Kao na nebu", "Juha od bundeve", "Kako je tata osvojio mamu"…To su samo neke od njih, radila ih je samostalno čak 50-tak.

No, Hana, koja je završila modni dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, u jednom je trenutku shvatila da joj nedostaje konkretan rad rukama pa je za frendicu Ivu napravila prvu "vesturinu". I tako je krenulo, cure su se naprosto zaljubile u njezine voluminozne pletene, preudobne haljine.

HANA LETICA1
Hana uživa!

- Kostimografijom se bavim od 2003.godine, članica sam Ulupuha i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika – veli mi Hana. Plesti je naučila još kao djevojčica. Shvatila je da joj treba i brend te osmislila HanniMoon, koji je u početku nudio njezine broševe, a odnedavno je tu i pletivo. Reklama su joj njezine oduševljene klijentice, i tako stižu nove narudžbe…

- Bavim se isključivo ručnim (ne mašinskim) pletenjem, pa mi je za jednu vestu potrebno do tjedan dana, ovisno o veličini predmeta, debljini vune i igala – ističe Hana. - Volim koristiti dvije ili tri različite vune, tako stvaram svoju nit i dobivam u potpunosti unikatan odjevni predmet. Pletem od vune i konca, ovisno o godišnjem dobu i željama kupaca. Radim po narudžbi i to mi omogućuje da prilagodim veličinu i boju veste. To su oversize modeli, a najčešće radim veste, haljine i kardigane. Pletenje smatram i poslom i hobijem, jer je to zaista nešto u čemu uživam - . Kad ne plete, Hana čita ili vježba jogu. – Nedavno sam otkrila Bowspring jogu, genijalna je! – zaključuje Hana.

 

HANA LETICA1HANA LETICA1

duda itgirlsociety
Duda na #itgirlsociety partyju u salonu Do šminke i frizure za pol vure

 HANA LETICA1HANA LETICA1HANA LETICA1HANA LETICA1HANA LETICA1HANA LETICA1HANA LETICA1HANA LETICA1

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location