Username *
Password *
Remember Me

Ako si u automobilu i onda odmah uskočiš u klimatizirani ured, uglavnom se ne kuhaš. No, šetnja do obližnjeg dućana ili satanak u obližnjem bircu često su neminovni. Stoga, dobila sam par upita kao Image consultant – kako se pristojno odjenuti da budeš OK za sastanak, a da se opet ne prekuhaš na asfaltu? Imam 6 odličnih savjeta.

DPZ CONSULTING.EU

 mango66
Mango

 

1. Prirodni materijali – u njima se manje znojimo. Pamučne bluze, košulje, suknje, sakoi... sve prirodno je odlično. Tu su i svila te mješavina lana. Čisti lan se užasno gužva.

2. Slojevito je zakon. Naime, ispod ide majica ili tunika bez rukava, a gore je sako, blejzer, tanašni trench, vesta, jaknica… može i neki lagani prsluk. Da, tanašno i slojevito.

3. Lepršave hlače. Kad su prije par godine te poplava hlače iliti culottes došle u modu, bila sam skeptična jer vizualno skraćuju noge. Ali fast forward u 2019., još uvijek ih obožavam! Ako su ti haljine ili suknje previše lepršave, jer se na klimi noge smrznu (barem meni!), predlažem ti široke hlače. Može i traperice, ali one šire, udobne, da se ne lijepe… samo ne skinny! Ima brdo ležernih hlača, neke su klasične na crtu, neke podsjećaju na pidžamu i odlične su uz jednobojan sako, koji im daje dozu ozbiljnosti.

4. Najlonke u torbu. Da, neki poslovi, naročito korporativni, zahtijevaju nošenje najlonki. Dakle, spremiš ih u torbu i na poslu obučeš. Vrlo jednostavno. Doduše, cipele na to moraju biti zatvorene, neke salonke ili balerinke, jer najlonke na sandalu izgledaju… no, no.

5. Svijetle nijanse su bolje na suncu, jer u crnoj robi automatski se kuhamo.

6. Volumen! U uskoj robi se također više grijemo, stoga, predlažem šire rukave, komotne tunike, majice, nešto što se neće zalijepiti na tijelo, dok ideš od ureda do sastanka…