Username *
Password *
Remember Me

Često čujem od klijenata da naprosto ne stignu kod frizera, najčešće zbog manjka slobodnog vremena ili ograničenog budžeta.

Mi frizeri predlažemo učestalost vaših dolaska u salon, ovisno vašoj kvaliteti kose i brzini rasta. Svaka kosa je individualna, nekoj treba više njege i vremena, a nekima manje. Neke kose su naprosto izdržljive i kvalitetne te im treba manje tretmana kako bi ostale zdrave i lijepe.

Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

 mango
MANGO


Često čujem od priče kako kosa u određenoj dužini prestaje s rastom, no vjerujte mi - kosa raste konstantno i to apsolutno svima!

Naravno, neke kose trebaju češće šišanje, to su definitivno tanje i slabije kose sklone pucanju na vrhovima. Ne šišate li redovito takvu kosu, ona na vrhovima puca pa zaista izgleda kao da raste samo u korijenu, a na dužini ne. S druge strane, one deblje i kvalitetnije kose mogu si dozvoliti veće razmake između šišanja.

Kako biste produljili vrijeme između dolaska u salon, možete si pomoći i sami – pravilnom kućnom njegom, regeneratorima, maskama, dobrim pranjem kose, uljima...

Ako ne stignete često njegovati kosu kod kuće, a i odlasci u salon vam se ne uklapaju u dnevne rasporede, priuštite kosi jaču njegu u salonu, koje u lasi djeluju i do mjesec dana. Riječ je o tretmanima kojima štitimo kosu do sljedećeg odlaska u salon.

Osim šišanja koje je najbitnija stvar lijepe kose, tu su i tretmani koloriranja kose. Ako znate da nećete moći redovito održavati svoju kosu odlascima u salon, nikako ne pristajte na kompletno bojanje!

Naime, za sve neredovite klijente tu su razne tehnike pramenova. Tim tehnikama omogućujemo da kosa i nakon dva mjeseca izgleda sasvim pristojno i dobro. Tijekom bilo kojeg oblika bojanja kose trebalo bi koristiti dodatnu njegu koja se stavlja u boju, kako bi ona bila zanosno sjajna i zdrava.

Dolaskom u salone kosi poklanjate terapijsku njegu i poseban odnos prema kosi, zato su kose koje se često tretiraju u salonu vidno ljepše i njegovanije.

No i kod kuće njegujte svoju kosu adekvatnim preparatima koje vam predlaže vaš frizer, on poznaje vašu kosu bolje od vas samih pa ga stoga poslušajte.

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location