Username *
Password *
Remember Me

Mašna je originalno infantilni element, koji asocira na djetinjstvo i JoJo Siwu, tinejdžersku holivudsku zvijezdu koja ne zna izaći iz kuće bez ogromnog mašleka na glavi. Iako, njegova priča ima i elegantnu stranu života – naročito na vintage Balenciaga haljinama i fantastičnim Ferre košuljama. A da ne spominjem Dinastiju i Alexis, optočenu metrima nekog blistavog tekstila…

 zara299kn
ZARA

Danas mašna smiruje army dojam i doima se poput nekog lijeka protiv ozbiljnosti odore. Jer stvarno može promijeniti karakter svakoj formi, naročito onoj jednostavnoj, bez karaktera. Mašna je prisutna i na večernjim haljinama, no pažljivo s dodacima – sama po sebi već je snažan ukras. Kragne ukrašava decentno ili pak ekstremno, ovisno o stilskom receptu.

Što je veća, to je prije moguće da će promijeniti siluetu, pa možda velika kosa uz to nije dobra ideja? U ravnoteži je spas.

 

Tu je i nakit, koji također treba prilagoditi tom statement ukrasu čija je forma promijenjiva iz minute u minutu, poput proljetne prognoze... ako je od svile, ona će lepršati na vjetru, a ako je od kože ili neoprena, možda te počasti i avangardnim izričajem.

Ponekad je mašna dovoljno velika da obujmi ramena, to je onda spektakl! Smještena je na ravnu haljinu koja figuru čini ravnom, skladnom i elegantnom.

Zanimljiva je u varijanti na modnim dodacima, jer ako nisi ziher, to je dobra preporuka za povremeno ukrašavanje, za one posebne trenutke…

A opet... tako je slatka uz onim casual, dnevnim izdanjima od rasturenog trapera.

 

VINTAGE BALENCIAGA