Username *
Password *
Remember Me

Kad si u Londonu, moraš vidjeti fenomenalnu izložbu francuskog genijalca - ove subote, 2. veljače 2019., u Victoria & Albert muzeju otvara se izložba Christian Dior: Designer of Dreams. Brojke su fascinantne: sve zajedno izloženo je 500 komada, od toga su 200 večernje haljine! Među njima je i legendarna, bajkovita kreacija koju je Princess Margaret nosila na slavlje svog 21. rođendana.

 christian dior designer of dreams exhibit 6

Veza između članova britanske kraljevske obitelji i francuskih dizajnera uvijek je bila snažna, posebno kad je riječ o veličanstvenim kreacijama za vječne trenutke. Oriole Cullen, kustos izložbe, istaknuo je kako sve skupa ujedno predstavlja istraživanje posebne veze između dviju modnih velesila – Velike Britanije i Francuske.

Dio izložbe posvećen je, naravno, i Diorovim nasljednicima u kući koja i danas nosi njegovo ime: bili su to Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferre, John Galliano, Raf Simons i danas Maria Grazia Chiuri.

Dior je dizajnerski uspjeh živio relativno kratko - New Look predstavio je 1947., a umro od srčanog udara na odmoru i Italiji samo deset godina kasnije. No, usprkos tome, svijetu je ostavio veliki broj predivnih kreacija i ušao u povijest kao jedan od vodećih modnih autora.

 

christian dior designer of dreams exhibit 6christian dior designer of dreams exhibit 6christian dior designer of dreams exhibit 6

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location