Username *
Password *
Remember Me

Opće je poznato da je prirodno kovrčava kosa poprilično suha i porozna te da treba posebnu njegu. No, nisu sve frčke iste, ovaj tip kose dijelimo na blagu, srednje i jako kovrčavu. Ne tretiramo ih isto, upravo radi različite teksture i kvalitete.

Tumači: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

00 tout jen atkin ouai
I Kate Moss voli fluffy hair za posebne prilike - danas slavi 45. rođendan. Sretan joj!


1. Najčešća kovrčava kosa je ona blago valovita. Čine ju lagano prelomljeni valovi i njih nikako ne tretiramo kao kovrče! To su često nježne i mekane vlasi, a opet lagano kovrčave.


2. Kada nosite prirodno osušenu kosu, tretirajte ju kremama za kosu. Mnogi preparati za kovrčavu kosu sadrže u sebi veliku količinu njegujućih sastojaka - izbjegavajte ih jer će frizura splasnuti, a valovi se izravnati. Teksture moraju biti lagane.

00 tout jen atkin ouai

3. Kovrčavoj se kosi treba dodatno posvetiti, ona ima jaku poroznost vrhova. Prilikom pranja, kose birajte šampone s najvećim postotkom aktivnih sastojaka. Njoj trebaju i regenerator i maska za kosu, i to kod svakog pranja.

4. Većina s kovrčavom kosom svoje lasi uporno ravna - takvim tretmanima dodatno ju uništavate i šokirate svakim ravnanjem! No, ako baš inzistirate, prilikom ravnanja koristite keratinske preparate kako biste je što više dubinski zaštitili. Keratinski preparati će omotati las i zaštititi je od isušivanja i uništavanja.

5. Izbjegavajte sve preparate koji kosi daju čvrstoću, kao što su pjene, gelovi, lakovi… jer će je sve to dodatno isušiti.

00 tout jen atkin ouai


6. Kod šišanja kovrčave kose najbolje je upotrijebiti tehnike postepenog stapanja kose, dobit će se potreban volumen na mjestima gdje ga mora biti, a frizura će biti postojanija i urednija. Što je kosa jače kovrčava, to je i kompleksnije održavanje.

7. Najsuše kovrče su one sitne i guste! Uglavnom su dehidrirane i vrlo osjetljive. Na njih ćemo nanijeti masne i teške preparate. Potrebna joj je velika zaštita i njega. To je kosa koja se češlja samo prilikom pranja. Previše je gusta da bi češalj mogao prolaziti kroz suhe pramenove kose. Osim njege kod pranja, svakodnevno je potrebno na kosu stavljati vlagu i potrebnu masnoću.
Tu se ne preporučuje korištenje izbjeljivača i velikih postotaka super oksida kod bojanja, dodatno bi ju isušili. Potrebne pa su joj hranjive boje koje u sebi sadrže dovoljno njege da ona ostane njegovana i lijepa. Kod šišanja treba biti posebno oprezan, treba voditi brigu da se sušenjem kosa podiže za više od 50% svoje dužine.

Foto: Vogue

 00 tout jen atkin ouai00 tout jen atkin ouai00 tout jen atkin ouai00 tout jen atkin ouai

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location