Username *
Password *
Remember Me

Ok, vrijeme darivanja je prošlo, svi smo kao sretni, a zapravo... zatrpani stvarima. Brda robe, šminke, igračaka, loših ili krivih ili reda radi poklona... nema čega nema. Svega je previše, a tu uskače Marie Kondo, japanska autorica popularnog hita The Life-Changing Magic of Tidying Up.

kondo method main
Marie Kondo

 

Bacanje, odnosno rješavanje stvari kojih imamo previše ili nam ne trebaju ili ih ne koristimo… prava je terapija. Ljudi koji su se primili organizacije i isprobali njezinu KonMari metodu te se posvetili organizaciji vlastitog prostora, ne samo odjeće, već i ostalih prostorija u stanu, osjećaju mega olakšanje.

kondo method main

Stvari su teret, a svega ovih dana imamo previše.

Kako i gdje početi? Marie ističe da prvo trebamo sve izvaditi iz ormara i staviti na sredinu sobe, kako bismo vidjeli koliko stvari uistinu imamo, a onda uzimati jednu po jednu stvar i pitati se pritom – je li me ovo veseli? Ako ne, lijepo zahvalimo svakom predmetu i bacimo ga u smeće.

Zahvala je jako važna, kao i vrijeme koje ćemo posvetiti bacanju odnosno rješavanju stvari – ističe Marie Kondo koja sada ima i svoj reality show na Netflixu. Ulazi ljudima u kuće i stanove i prolazi s njima proces bacanja, odnosno odlučivanja kako se riješiti viška. Zvuči genijalno. Ovih dana, kad je posao malo spor, možda je pravo vrijeme za sređivanje stana i neke nove, lakše početke...

 kondo method mainkondo method main