Username *
Password *
Remember Me

Vjerujem da ste više-manje svi u dilemi kada se nađete ispred polica sa stylingom, šarenilo kreativnih bočica djeluje kaotično, vuče vas da ih kupite, a ni sami ne znate što je vašoj kosi potrebno. U svakoj drogeriji nalaze se brojne kolekcije s formulama za kosu, od sjajnih, preko mat do onih koje snažno učvršćuju.

Ako, na primjer, na raspuštenu, dužu kosu, stavimo snažan lak, ona će izgubiti mekoću i prirodnost. S druge strane, za kratke kose koje imaju formiranu frizuru idealne su formule za sjaj, poput voska koji ne fiksira. No, prvo upoznajte odlučite što želite, odnosno kakav efekt planirate postići!

Farba, frizira i stilizira: Ana Kuštre // Do šminke i frizure za pol vure

Edita Vilkeviciute Sunday Times Style Cover Photoshoot06
Free People


GEL je idealan za kratke frizure, za čvrste i ukočene frizure. Gelovi postoje u više stupnjeva učvršćivanja: za super kratku dovoljan je niski stupanj, dok one nešto duže zahtijevaju jačinu. Ovisno što želite i kakvu kosu imate – ako je ona tanka i pada, predlažem jači gel s kojim ćete lako formirati frizuru.


VOSAK predlažem ako želite dozu sjaja na kosi ili postići wet look. Sjajna kosa djeluje zdravo, no sloj voska će je vizualno potamniti barem za dvije nijanse. Vosak ujedno štiti kosu, na primjer zimi, jer radi sloj masnoće na kosi. Dobar je za suhe kose.


MAT PASTE – suprotnost su vosku, nemaju sjaja. Savršeno oblikuju kratku kosu, idealne i za zaglađivanje mladih, sitnih vlasi kod duge kose! Ovo je odlična formula jer izgleda kao da nemate ništa na kosi, a frizura je oblikovana.

 

Edita Vilkeviciute Sunday Times Style Cover Photoshoot06
Edita Vilkeviciute // Sunday Times Style

 


LAKOVI ZA KOSU - paleta jačina namijenjena je za svaki tip frizure. Jaka čvrstoća idealna je za podignute frizure koje lak fiksira. Blagi je idealan za svakodnevnu upotrebu, kako bi kosa ostala prirodna i zadržala dinamiku i pokretljivost.


PJENE su najbolje za kovrčanje: prstima oblikujte prirodne kovrče koje će se i posušiti na kovrčavo! Pjene nanosimo isključivo na mokru kosu. Treba znati da jake pjene često otežaju oblikovanje frizure, dok su nježne dobra podloga.


Sve ove formule pomažu nam u stiliziranju, pa i svakodnevnom, no savjetujem da ne pretjerujete s njima. Efekt može biti upravo suprotan! Koristite nježnije preparate, a najviše one koji njeguju – zdrava kosa je najljepša kosa.

A ako se ipak desi bad hair day, da ni gel ne pomaže, uvijek je tu stara dobra marama!

 

 Edita Vilkeviciute Sunday Times Style Cover Photoshoot06
Ralph Lauren fall 2018