Username *
Password *
Remember Me

Ogromna montica na večernju haljinu, sandale na čičak plus bijele čarape i svilena bluza, hlače visokog struka s mašnom plus smart prsluk s džepovima, gumenjače na suknju od tila, torbica-remen na svileni sako... sve su to stilske slike koje definiraju gorpcore, planinski chic koji je sišao na ulice. Ta funkcionalna odjeća donosi nam osvježenje jer je naprosto udobna i poručuje – stvari ne moraju biti standardno lijepe da bismo ih nosili s guštom!

 anoraks
Vogue AU

 

Naravno, gorpcore je nastavak na athleisure priču, a to znači da nam se ta sportska roba i detalji toliko sviđaju da ih želimo furati i na večernju haljinu. Da, glomazne cipele u kojima se stopalo osjeća kao preporođeno plus haljina sa šljokicama – totalno je fora formula!

S druge strane, ova je roba zapravo pametna: gorpcore podrazumijeva uglavnom one brendove koji stvarno rade za planinare, ta je roba vodootporna, izdržljiva, ima dugotrajnost i naravno, neku funkciju ili opciju više, jer ne služi da se samo pokrijemo, već i da ima neki bonus!

Naravno, inspirirani su time i brendovi koji se inače ne bave tim stilovima, no ako želite smart tekstil i onaj pravi gorpcore moment, predlažemo brendove s pravom outdoor ponudom. Znate gdje ćete ih naći – tamo gdje kupuju sportaši i planinari!

anoraksanoraksanoraksanoraksanoraks

Fenty Puma

anoraksanoraksanoraks

Nine by Savannah Miller

anoraks