Username *
Password *
Remember Me

Ima jedna scena u kojoj Alisa u svom luckastom svijetu čudesa kroči uskim hodnikom, a na kraju je čekaju mala vrata. Ove jeseni istim tim prolazom kroči znatiželjna gospođa Moda. Ušla je u jedan novi svijet i osjetila svoje mračne instinkte.

open

A dizajneri su se oduševili. Iza tih vrata krije se darkerski retro stil inspiriran zagasitim nijansama i sjajnim ukrasima. Krojevi su sve samo ne očekivani. Make-up je blijed, obrve su bijele, usne su poprimile sivkastu boju mesa. Cipele su glomazne, dimenzije začudne.

Ovomjesečni Interview Magazine ovaj je editorijal nazvao "Pretty Awkward". I da, nešto je apsolutno čudno u novim trendovima, a kad malo bolje pogledamo, postaje očito da se ovdje krije i nešto posebno. Nešto je čudesno u svijetu mode. Stilski gledano, ovdje takozvani "ugly chic" dobiva svoj maksimum, ponosi se detaljima, krojevima, oblicima. Siluetu čini razvedenom, slojevitom, pravom modnom igraonicom za inspiracije i art stilove.

Tim uskim hodnikom prošle su Meghan Collison, Julia Nobis, Marie Piovesan, Mackenzie Drazan, Laura Kampman, Georgia Hilmer i Elena Bartels. Odlično ih je snimio Mikael Jansson, a inventivno stilizirao Karl Templer. Ovo je jedan od onih editorijala koji definira atmosferu nove sezone - tamna, inspirativna, prepuna čudnih, gotovo umjetničkih elemenata. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se razvijati i u što će se ti "cvjetovi tame" pretvoriti.

1235678911