Username *
Password *
Remember Me

Britanac Johnatan Anderson jedan je od onih dizajnera koji je ubrzo, nakon pokretanja labela JW Anderson prije desetak godina, našao svoje mjesto u svijetu mode i dizajna. Sada radi za Loewe, luksuzni španjolski brend no prije dvije godine pokrenuo je nagradu Loewe Craft Prize koja njeguje taj craft moment, ručni rad, kvalitetu, trajnost i naravno, pritom otkriva mlade dizajnere. – Trenutno živimo u digitalnom svijetu, sve obavljamo online i upravo zato dešava se potreba za taktilnim stvarima, zanimljivim craft dizajnom koji je upravo suprotno od onoga što nas okružuje – predmet koji ima ime i prezime, koji će trajati, ima kvalitetu i poseban je. Skupljam craft stvari već godinama i vjerujem da će popularnost ovoj kategoriji samo rasti - .

 

 jw anderson loewe craft prize christopher kurtz
Christopher Kurtz

 


Kad se pridružio brendu Loewe prije 4 godine, imao je ideju i plan kako napraviti tu nagradu, kako stvoriti tu platformu: - zapravo sam želio pridružiti ljudima ideju o samom procesu stvaranja. Suvremena umjetnost je više eksponirana, no ne vidim razliku između nje i craft stvari.


- Smatram da je, na primjer, bolje imati 4 dobre šalice za koje znamo od kuda dolaze i kako su napravljene, nego hrpu nekih običnih koje neće trajati. Mislim da kroz ovaj proces da naglašavamo craft i ručni rad, postajemo moralni - . Od materijala, istaknuo je keramiku kao sve popularniju.

 

 

loewe
Johnatan Anderson @ Loewe


Brojke: 1900 radova, iz 75 zemalja. Među sucima su i dizajnerica Patricia Urquiola te direktor londonskog Design Museuma Deyan Sudjic koji su izabrali 30 finalista. Radovi finalista bit će izloženi u muzeju od 4. svibnja do 17. lipnja, a pobjednik će biti proglašen 3. svibnja, dobit će nagradu of 50000 eura.

 

Finalisti Christopher Kurtz i Julian Watts kreiraju u drvu, dok se japanska umjetnica Arko fokusira na stari tehniku izrađivanja košara. 

 

jw anderson loewe craft prize christopher kurtz

Arko

jw anderson loewe craft prize christopher kurtz
Julian Watts

 

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location