App tjedna / Houzz Interior Design Ideas

  Ne znam kako stoje stvari kod vas, ali mene ovih par tjedana uoči Božića tijekom (stalno odgađanih) predblagdanskih spremanja svake godine ulovi potreba da preuredim nešto u stanu. Ma bar da okrenem kauč nekako drugačije, nabavim nove prekrivače ili neki drugi zgodan detalj koji će podići  prostor! Da ne bi ostala samo na riječima, potražila sam aplikaciju koja može pomoći. Houzz Interior Design Ideas aplikacija je web stranice houzz.com, a dostupna je za Android i iPhone (postoji i neslužbena verzija za Windows Phone, lako je pronaći link na webu). Aplikacija ima neke baš zvučne preporuke: CNN ju je jednom prilikom nazvao Wikipedijom za dizajn interijera i eksterijera i prva je na listi najboljih aplikacija za uređenje doma The New York Timesa. U čemu je fora?

  Preuređuje: Lahorka Cvitković

  Houzz1

   

  Prije svega, vizualno super izgleda – kako i ne bi kad ima gomilu fotografija prekrasno uređenih prostora - točnije, više od 7 milijuna fotki! Fotografije se mogu pretraživati prema stilu, prostoriji i lokaciji. Ovaj dio s lokacijom baš i ne pomaže previše jer je namijenjen za prvenstveno za SAD. Ima i nekih europskih gradova, no sumnjam da se za ozbiljnije renovacije baš isplati angažirati arhitekta iz, recimo, Amsterdama, tako da sam taj dio izignorirala.

  Houzz2

   

  Naravno, možete podijeliti ili spremiti fotografije koje su vam se najviše svidjele, a na pojedinima se odmah mogu naći i cijene nekih komada namještaja. Na namještaju je oznaka kartice sa cijenom, kad se klikne na nju otvorit će se više podataka i cijena. Taman kad sam razmišljala kako me aplikacija podsjeća na Ikein katalog, našla sam par dobrih Ikea kauča – znači da može potaknuti i na konkretan shopping. Ako vam se neki dizajn jako svidio, kliknite na ikonu Info (I u donjem desnom kutu zaslona) pa će vam se prikazati još primjera za konkretnog dizajnera.

   

  Houzz3

  Aplikacija ima i dobru rubriku Advice u kojoj se mogu pronaći zgodni članci i primjeri uspješnog preuređenja prostora, ali i korisni savjeti. Uglavnom, fotografije se stvarno mogu pregledavati satima. Možete pokupiti hrpu dobrih ideja, a one su (bar ovdje) još uvijek besplatne. Uživajte, a nešto što vidite možda vas inspirira da konačno stvarno promijenite taj raspored u dnevnoj sobi i osvježite svoj dom za blagdane!

   

  houzz22houzz23houzz44houzz45