Username *
Password *
Remember Me

Nakon predstavljanja linije robota prije godinu dana, LG Electronics (LG) predano nastavlja s razvojem inovacija u području robotike te će na sajmu CES 2018 predstaviti dodatna tri robota namijenjena za rad: Serving Robot, Porter Robot i Shopping Cart Robot posebno su razvijeni za komercijalnu uporabu u hotelima, zračnim lukama i supermarketima.

 

 lgroboti1

Serving Robot, Porter Robot i Shopping Cart Robot nastavljaju se na liniju robota Airport Guide Robot i Airport Cleaning Robot koji su nedavno uspješno završili probna testiranja na Međunarodnoj zračnoj luci Incheon u Koreji. Lawn Mowing Robot i Hub Robot, također su dio obitelji CLOi, a nedavno su sudjelovali u probnom radu u jednoj od najvećih financijskih institucija u Koreji pružajući informacije i usluge korisnicima u poslovnicama banke.

Porter Robot je dizajniran kako bi odnio gostima prtljagu u sobe te minimalizirao neugodnosti koje mogu nastati zbog spore usluge i dugih čekanja tijekom boravka u hotelu. Porter Robot također može pružiti uslugu brzog check-ina i check-outa i pobrinuti se za plaćanje što omogućava gostima koji su u žurbi da se odjave, a da se njihova prtljaga dostavi u auto koji čeka - i to sve u vrlo kratkom vremenu.

lgroboti1
Porter nam nosi kofere!

 


Svrha Serving Robota je da dostavi brzo i učinkovito hranu i piće gostima i korisnicima u hotelima i salonima u zračnim lukama. Robot može dostavljati hranu ili piće 24 sata na dan pomoću svog ugrađenog kliznog pladnja. Nakon što je isporuka potvrđena, Serving Robot se samostalno vraća natrag.


LG također primjenjuje svoja znanja iz područja robotike kako bi poboljšao iskustvo kupnje u premium supermarketima. Uz pomoć Shopping Cart Robota kupci mogu skenirati predmete koristeći čitač bar koda na robotu kako bi vidjeli cijene proizvoda, ali i njihov cjelokupni popis kupnje na zaslonu – na glavi robota.

Robot također može voditi kupce do proizvoda koje odaberu na aplikaciji za pametne telefone.
LG-evi roboti iz linije CLOi će biti paralelno razvijeni s proizvodima ThinQ, LG-evog branda za potrošačku elektroniku i kućanske aparate koji koriste umjetnu inteligenciju. CLOi je LG-ev brand dizajniran kako bi korisnicima pružio emocionalnu interakciju i inovativne pogodnosti koristeći tehnologiju umjetne inteligencije.

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location