Username *
Password *
Remember Me

U konkurenciji od oko 1000 startupova iz cijele Europe, startup TVizzy, u kojem je poznata TV novinarka i urednica Lamija Alečković partnerica i voditeljica komunikacija, izabran je od strane ABC ljubljanskog akceleratora za odlazak u američku oazu razvoja startup projekata – Silicijsku dolinu.

 

lamija marin
Lamija i direktor i osnivač Aspide Marin Erceg

 

Televizija je moja prva i velika ljubav i od te zaraze se teško možete izliječiti, no tražila sam novi izazov. Nakon HRT-a, otišla sam u potpuno drugačiji poslovni svijet i željela sam da u njemu bude zastupljena i televizija. To sam uspjela sa sjajnim timom s kojim je osmišljen Tvizzy koji na inovativan način spaja moderne mobilne tehnologije i televiziju. Sada radimo na razvoju novog digitalnog kanala za emitiranje i stvaramo televiziju novog doba. Iznimno sam uzbuđena što iz Hrvatske kreće inovacija koja pobuđuje zanimanje distributera videa iz područja newsa i sporta u svijetu - izjavila je Lamija Alečković.

 

lamija marin


Besplatna aplikacija Tvizzy korisnicima omogućava da na mobilnom telefonu primaju video obavijesti o važnim trenucima, vijestima ili sportskim događajima u stvarnom vremenu. Takve obavijesti mogu se vidjeti čak i na zaključanom ekranu mobitela, bez otvaranja aplikacije ili odlaska na internetske portale, već samo putem push notifikacija, što drastično ubrzava prenošenje informacije. Trenutno u suradnji s HT-om emitiraju najzanimljivije trenutke Hrvatski Telekom Prve lige u nogometu. Upravo takva inovativna digitalna medijska rješenja jako su tražena na tržištu SAD-a kamo odlaze za desetak dana.

 

lamija marin
TVizzy tim


Ovo je ogroman uspjeh za nas. S TVizzyjem doslovno živimo američki san. Ovoga ljeta išla sam na rutinski sastanak u ljubljanski ABC startup akcelerator. Ispred zgrade gdje je bio zakazan sastanak prvo me oprao jak pljusak, a novi šok je tek uslijedio jer su mi rekli da se za 10 minuta očekuje da pitcham Tvizzy. Prizor je bio maestralan – ja pokisla kao miš, bez pripreme za pitchiranje stojim ispred 8 top znalaca iz start up svijeta koji očekuju vrhunsku prezentaciju. Onda sam sama sebi rekla – možeš ti to, ovo su kao još jedne izvanredne vijesti kada nemaš pojma što te očekuje u TV javljanju uživo, a moraš to rutinski obaviti. Izvadila sam mobitel, spojila ga na projektor i odradila predstavljanje. Stres je bio ravan onome kada krene breaking news! - ispričala je Lamija Alečković.

 

lamija marin

 

lamija marin

 

lamija marin