Username *
Password *
Remember Me

Ryan Mario Yasin kupio je nećacima odjeću, no dok ih je posjetio, klinci su narasli: to je diplomantu londonskog fakulteta Royal College of Art dalo ideju da napravi robu koja raste. No, kako? Koristio je, ističe, plise, jer je za sada nemoguće raditi ovu odjeću s materijalom koji priželjkuje – a to su polimeri koji pamte oblik. Svi znamo da je plise genijalan u smislu dimenzija, rasteže se i skuplja, stoga je Yasin osmislio kolekciju, za sada samo prototip, robice koju mogu nositi bebe i djeca, rasteže se za 6 brojeva. Odnosno raste s njima te se konstantno prilagođava pokretu. Pritom je koristio tehnologiju kolegija Innovation Design Engineering, gdje se upoznao s konceptom odjeće i tekstila s područja aeronautike.

 

 petit pli ryan mario yasin design

Komadi koje je napravio su vodootporni i vjetro-otporni, no ovo je tek početak, trenutno dizajner ulaže u proizvodnju. S tekstilom je eksperimentirao kod kuće, kuhao ga i radio plise. Ovo je super ideja kako roditeljima u budućnosti olakšati budžet, pa makar i za vanjske komade poput jakni, skafandera i kaputa koji su u principu najskuplji. Ova bi inovacija mogla unaprijediti područje dječje mode koje je slučaj za sebe – na primjer u UK se tijekom 2016. bacilo oko 300 000 tona dječje robe. Ovaj projekt ima, dakle, i snažnu ekološku stranu.

 

 petit pli ryan mario yasin designpetit pli ryan mario yasin designpetit pli ryan mario yasin designpetit pli ryan mario yasin design

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location