RADIONICA // leti, leti, leti... avion

  Jeste li se ikad vozili avionom? Ljudi su od davnina nastojali pronaći način da polete nebom poput ptica, no trebalo je proći puno vremena od prvih pokušaja letenja uz pomoć konstrukcije, koji su redovito završavali tragično po pilota, do prvih aviona dostupnih običnim ljudima. Zahvaljujući avionima danas možemo primjerice „skoknuti“ u London na vikend ili za otprilike 8,5 sati sletjeti u daleki kineski grad Peking udaljen 7641 km – vožnja autom do Pekinga trajala bi oko 95, a vlakom više od sto sati.
  Radionica LETI, LETI, LETI…AVION održat će se u subotu 24. lipnja 2017., od 10 do 12 sati.

   the little prince movie
  The Little Prince (2015)


  U Tehničkom muzeju Nikola Tesla čuvaju se različiti avioni – školski, sportski, vojni… Kroz priču o izumu aviona i prvim letačima, s njima će vas upoznati glumica Ivana Krizmanić, a s vama će podijeliti i neka vlastita iskustva leta avionom.


  Radionica je namijenjena djeci u dobi od 6 do 12 godina. Roditelji te bake i djedovi u pratnji su također dobrodošli.
  Program je uključen u cijenu ulaznice za stalni postav i dodatno se ne naplaćuje. Za sudjelovanje u programu potrebno je prijaviti se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj: 01/ 4881-643. Broj polaznika je ograničen.