Username *
Password *
Remember Me

Kad veš-mašina krepa, nastaje kaos– pa zovi majstora, pa kad će doći... Taj scenarij polako ide u zaborav, ako je suditi prema novoj suradnji kompanija Bosch i IBM, jer će kućanski aparati biti umreženi i njima će upravljati softwer.

Tvrtke će surađivati kako bi kupcima ponudile inovativne tehnologije za automatizirano ažuriranje milijuna uređaja povezanih u internet stvari, usluge Bosch IoT Suite pokrenute na IBM-ovim platformama Bluemix i Watson IoT. Procijenjeno je da će se do 2020. godine upotrebljavati više od 20 milijardi povezanih stvari.

 

iot bosch ibm800x450 


Primjerice, proizvođači automobila sada mogu sigurno i učinkovito zakazati i organizirati ažuriranja softvera za milijune vozila na kontroliran način i tako ukloniti potrebu dovoženja vozila u radionicu. Proizvođač bijele tehnike može daljinski poslati ažuriranja serijama s tisućama perilica i sušilica rublja i omogućiti kupcima pristup najnovijim ažuriranjima, uslugama i ponudama, uključujući primjerice automatsku promjenu redoslijeda deterdženata.

 
IBM (NYSE: IBM) i Bosch danas su objavili suradnju u području industrijskog interneta stvari (IoT) i na taj način kupcima učinili dostupnima usluge Bosch IoT Suite na IBM-ovim platformama Bluemix i Watson IoT koje se temelje na otvorenim standardima da bi na učinkovit način mogli ažurirati milijune uređaja povezanih u internet stvari.


 „Tijekom idućih nekoliko godina internet stvari postat će najveći izvor podataka na planetu, s milijardama povezanih uređaja koji šalju informacije o svojem stanju, lokaciji i ispravnosti”, rekla je Harriet Green, generalna direktorica za Kognitivni angažman i obrazovanje za IBM-ov Watson IoT. „Uzbuđeni smo zbog suradnje s društvom Bosch s ciljem pružanja kupcima inovativnih mogućnosti za isporuku personaliziranih usluga i iskustava na povezane uređaje.”

 

iot bosch ibm800x450
Foto: via

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.