Username *
Password *
Remember Me

Hrvatska je postala Zona Besplatnog Čitanja, kao prva takva u svijetu: kad skinete Croatia Reads aplikaciju (Android i iOS) dostupno vam je čak 100.000 knjiga besplatno, na raznim jezicima, na svim lokacijama. Projekt FREZ (Free Reading Zones) je prvi put predstavljen početkom jeseni kada je Café Velvet u Zagrebu postao prva Zona Besplatnog Čitanja u Hrvatskoj.

 books

- Ovo je potpuna demokratizacija pisane riječi kakvu do sada nismo vidjeli - izjavila je Mirela Rončević, voditeljica projekta. - Stvorili smo krug u kojem svi imamo korist, a pritom poklonili znanje ljudima bez obzira na njihovu lokaciju i kupovnu moć. Sponzori podržavaju plemenitu misiju koja je jednako vezana za kulturu kao i obrazovanje i turizam i pomažu da se znanje širi posvuda i na taj način oplemenjuju društvo. Izdavači, i s njima autori, su plaćeni za pročitano (zahvaljujući podršci sponzora), a ljudima diljem Hrvatske je pisana riječ na dohvat ruke - .
Croatia Reads aplikacija, kao i cijela inicijativa pod istim imenom, je ujedno bonus za obrazovanje jer se studentima otvaraju novi vidici i pruža otvoren pristup znanju i knjigama koje njihove lokalne knjižnice nisu u mogućnosti kupovati. Podržava se i širenje digitalne pismenosti koja je ključan dio njihove sadašnjosti i budućnosti.
Kolekcija u aplikaciji, koja neprestano raste, sadrži i turističke vodiče o Hrvatskoj te knjige na brojnim jezicima, beletristiku, publicistiku, pop fiction, duhovne teme, kuharice, znanost, tehnologiju...

 Hi rez Official Image of Croatia Reads initiative

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location