Username *
Password *
Remember Me

Instaliraš app, upališ GPS na mobu i kreneš na bajk. Kad dođeš do tražene lokacije, fotkaš se i chekiras i to je to. Ako želiš voziš se dalje i uzmeš sljedeću misiju... Sve je više igara i aplikacija koje kombiniraju kretanje i kreiranje sadržaja, a jedna od takvih  je naša Biciakademija. Da vožnja biciklom bude zabavnija i smislenija, ako vam je dosadno.

 bic


Inovativni, interaktivni cikloturistički projekt Bicikademija postoji već dvije godine i bio je prisutan na području pet slavonskih županija. Od nedavno, uz sufinanciranje Ministarstva turizma, Bicikademija se proširila na Istru i otišla korak naprijed uz Android mobilnu aplikaciju koja je besplatna za sve korisnike.
Funkcionira na način da se osoba registrira i postaje Bike Student i upisuje sve dostupne Studije (trenutno su Studiji pet slavonskih županija, Istra 1 i Istra 2). Svaki Studij ima zadane lokacije koje predstavljaju Ispite. Zadatak Bike Studenta je biciklom obilaziti lokacije, fotografirati se na zadanoj lokaciji s biciklom i na taj način položiti ispit.
Nakon položenih svih Ispita određenog Studija, Bike Student zaslužuje nagradu.
Sve lokacije, odnosno Ispiti, predstavljaju kulturnu i prirodnu baštinu zadanih područja. U skorije vrijeme plan je proširiti Bicikademiju i na druge regije.

 

 bici-933x445

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.