Username *
Password *
Remember Me

Mnogi futurolozi predviđaju kad će A.I. iliti umjetna inteligencija stići na razinu čovjeka - jedan od njih je Ray Kurzweil koji je na ovu temu napisao već pet knjiga. Za Time magazine izjavio je: - iako mnogi misle da je to daleka budućnost, ja vjerujem da ćemo robota ljudske inteligencije proizvesti do 2029. godine. Već koristimo ovu tehnologiju na poljima obrazovanja, medicine, edukacije... no to je i dalje u razvoju i nije dosegnulo svoj stvarni potencijal - . Kad se to desi, veli on, društvo će se promijeniti drastično.

top-10-robots


Predviđanja i bojazni nekih drugih futurologa, da bi umjetna inteligencija mogla preuzeti svijet, Kurzweil komentira: - već smo stvorili stvari koje bi potencijalno mogle uništiti svijet, poput nuklearne energije i biotehnoloških projekata, a i dalje smo ovdje, štoviše, živimo u najmirnije doba otkad je čovječanstva - . Umjesto da na ovu situaciju gledamo kao na potencijalno opasnu, trebamo se, veli on, orijentirati na činjenicu da A.I. može unaprijediti društvo u cjelini. Uostalom, već smo postali društvo ovisno o tehnologiji, od jutra do mraka.
Razvoj ove tehnologije može pružiti bolje informacije i solucije za pojedinca, na siguran način. Kurzweil trenutno surađuje s kompanijom Google kako bi svoje proizvode učinili što više inteligentnijim, naučili ih razmišljati humano, poput čovjeka.

 

ai-artificial-intelligence-51fe63cae1149

Scena iz legendarnog filma A.I.

ai artificial intelligence ver5 xlg

best-movie-quotes-oscars-2014-best-picture-nominees-her
U filmu Her Theodore (Joaquin Phoenix) zaljubi se u operativni sistem Samanthu, kojoj glas daje Scarlett Johannson

surogat movie
Film Surogat - ljudi su kod kuće u sjedalicama, a sav život žive njihovi mladoliki klonovi

surogat movie2Surrogates 2-400x302

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.