Username *
Password *
Remember Me

Njujorški start-up projekt Body x Labs nudi kreiranje replike vlastitog tijela, u pravoj veličini, za 3000 dolara – sve skupa radi se na 3D printeru, potrebno je poslati sken vlastitog tijela radi pravilnih dimenzija. Osim rekreiranja vlastite high-tech figure, kompanija računa na modeliranje realnijih lutki, koje će pomoći modnoj branši da predstavi svoje kreacije u izlozima, dućanima…

body-labs-print-full-body-3d-2-963x644

Baš poput manekenki, nerealnih su proporcija i lutke u izlozima, stoga Body x Labs planira skupiti dovoljno podataka da bi predstavili kolekciju realnih dimenzija, visina… Osim toga sve skupa može se raditi i kroz njihov softver – dizajneri mogu modelirati odjeću u samom programu, bez potrebe za trošenjem tekstila. Autori se danas služe raznim 3D alatima i programima, no ovo je korak naprijed za čitavu industriju koja stvara masu restlova i otpadnog materijala. Ovakvi projekti smanjili bi količinu nus-proizvoda i pomogli modnoj sceni da se tehnološki još više unaprijedi.

 

body-labs-print-full-body-3d-1-963x644

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.