Username *
Password *
Remember Me

Volimo se ponekad nasloniti na radijator, onako lagano, jer nam je jako zima a vani je opet krenuo snijeg… Nema veze, vele dizajneri Sebastien Meyer i Arnaud Vaillant Torloting, kreativni direktori brenda Courrèges, koji su ovih dana na pariškom tjednu mode predstavili svoju new-age kreaciju, jer ćemo uskoro svi nositi kapute koji nas doslovno – griju. Naime, sam osnivač modne kuće Courrèges - André Courrèges (koji je umro prije dva mjeseca, imao je 92 godine) bio je u šezdesetim godinama prošloga stoljeća jedan od najutjecajnijih autora i donio je svijetu mode jedan svježi, pročišćeni futurizam. Sada brend nastavlja u tom stilu, stoga je dodatak inovativnih tekstilnih tehnologija logičan korak za ovu respektabilnu modnu kuću.

self-heating-coat-blue-red-670


Kaput koji grije izgleda sasvim obično – dolazi u niz boja i stilova. Zapravo njegova vanjština može biti raznolika! – Korištenje tehnologije koja grije odgovara na naše osnovne potrebe, a to su da nam bude ugodno i toplo. Pa tko ne bi zimi poželio kaput koji ga pošteno grije? – pitaju se dizajneri. Direktor brenda Courrèges, Frederic Torloting, dodao je da mnogi misle da tehnologija ne može biti glamurozna, te da su u krivu. – Mi ćemo to promijeniti. Činjenica je da je korištenje tehnologije u modi dosta kompleksan moment – istaknuo je, te pojasnio kako su moda i tehnologija dvije kategorije koje mogu imati fantastičnu suradnju i ponuditi neke inovativne modne objekte.

Exx-Corrugres-1


Kaputi imaju ugrađen tanašan, gotovo nevidljiv sustav za grijanje, u obliku vlakana, a sve skupa pokreće – jedan gumb. – Čim ga pritisnete, kaputu ćete dati život, vele autori.
Osim toga brend je nakon revije odmah dao kreacije na prodaju, a slijedili su i neki drugi brendovi poput Paco Rabanne, a nedavno je to napravila i američka dizajnerica Rebecca Minkoff. Jesenske kolekcije stižu u dućane tek za oko pola godine, no neke od kuća koriste priliku i ranije. Ionako su sezone pomiješane, u zimi vidimo ljetne komade, u ljeti zimske… Samo ćemo taj kaput koji grije poput radijatora stvarno zadržati za zimu!

 

courreges self heating coat

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.