Username *
Password *
Remember Me

HoloLens, Microsoftove super-naočale koje koriste tehnolozi i dizajneri prihvatila je i NASA: sada njihove virtualne mogućnosti prilikom pripreme i učenja koriste i astronauti. Pomažu im pri vježbanju i simulaciji boravka u svemirskoj stanici jer su se do sada koristili isključivo pismenim i zvučnim instrukcijama. Ovo je neusporedivo realnije i praktičnije, objavila je NASA o novom projektu Sidekick.

 nasa hololens
Astronauti su se upoznali s novim načinom rada u Weightless Wonder C9 @ NASA


Cilj Sidekicka je da se astronauti upoznaju s okruženjem i dožive realnu situaciju koja ih može dočekati u stanici. Osim toga štede vrijeme – praktičnost i uvjerljivost virtualne realnosti smanjuje trajanje treninga te omogućuje simulaciju boravka dalje u solarnom sistemu, gdje komunikacija može kasniti ili se pak radi o kompliciranim ili neizvedivim situacijama.

NASA i HoloLens zajednički su najavili razvijanje novog softwera pod nazivom OnSight koji će omogućiti stručnjacima da rade virtualno na Marsu, dok se zapravo nalaze na Zemlji. Mogućnosti virtualne realnosti su nebrojene i do sada nedovoljno istražene pošto je tehnologija još u začetku, no ovakvi projekti donose nove ideje i načine njezinog korištenja. Uglavnom su se ove genijalne naočale za sada smjestile u inovativne projekte koji sada postaju lakše izvedivi i kreativniji.

 hololens- Microsoft HoloLens mijenjaju način na koji stvarate, kreirate, povezujete se i istražujete. Projekt Sidekick je primjer kako primijeniti ovu tehnologiju i otvoriti nove potencijale za astronaute. Dajemo im novu perspektivu a oni otkrivaju što je sve moguće s holografskim projektiranjem – istaknuo je Alex Kipman iz Windows & Devices Group at Microsoft.

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.