Username *
Password *
Remember Me

TinnitusOFF ime je mobilne aplikacije koju je tim naših znanstvenika, liječnika i inženjera tvrtke Core Interface razvijao godinama: - aplikacija uklanja neželjeni šum u uhu uz pomoć Music-notch terapije i uvelike pomaže otkloniti iritantan šum koji otežava svakodnevni život. Velik broj ljudi u nekom periodu života susreo se s prolaznim tinitusom (primjerice, nakon glasnog koncerta), dok 3 do 5 % populacije pati od trajnog neprekidnog tinitusa što uključuje osobe starije životne dobi, ljude iz glazbene industrije, ratne veterane i, općenito, ljude strukovnih zanimanja izloženih prekomjernoj buci i stresu – objavljeno je danas povodom izlaska aplikacije.

ScreenShots


Naime, terapijski dio aplikacije koristi takozvanu tailor made notched music therapy, što podrazumijeva slušanje glazbe s prigušenim dijelom zvukovnog spektra. Na taj način mozak počinje zanemarivati tu frekvenciju i zvuk tinitusa se s vremenom smanjuje. - Music-notch terapija je novitet u području liječenja tinitusa, a znanstveno je potvrđena u nizu istraživanja kroz proteklih nekoliko godina - istaknuo je Raphael Bene, liječnik, neuroznanstvenik i jedan od suosnivača tvrtke Core Interface zaslužne za ovu inovativnu aplikaciju.

 

CoreInterface1
Tim iz kompanije Core Interface


- U svakodnevnom radu s pacijentima uvidjeli smo da simptom tinitusa nije rijedak, a znatno narušava kvalitetu života. Cilj nam je bio istražiti postoji li način na koji možemo pomoći u rješavanju ovog problema. - komentirao je Natko Beck, liječnik i suosnivač tvrtke Core Interface te dodao da ga veseli činjenica što se terapija sastoji od slušanja omiljene glazbe koja pomaže ublažiti iritantan simptom tinitusa te njegove posljedice.
Preporuka je koristiti aplikaciju minimalno sat vremena dnevno, a najbolji rezultati zabilježeni su nakon 90 minuta svakodnevnog slušanja s kvalitetnim slušalicama, u tihom okruženju.
Rezultati postaju osjetni nakon 3 – 6 mjeseci korištenja svakog dana, a napredak je moguće pratiti u statističkom dijelu aplikacije.
TinnitusOFF aplikacija dostupna je za PC, iOS i Android, a besplatna je za prvih 1500 korisnika koji se prijave na web stranici tinnitus-off.com.

 

 

 

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location