Username *
Password *
Remember Me

Koliko vam se puta dogodilo da na radiju čujete super stvar, a nemate pojma ni kako se zove ni tko je pjeva? Ako koristite Shazam, vjerojatno ne pamtite kad vam se to zadnji put dogodilo. Shazam je jedna od najpopularnijih glazbenih aplikacija koju koristi više od 100 milijuna ljudi, a dostupna je za sve mobilne platforme i potpuno besplatna (ok, ako želite izbjeći reklame, možete preuzeti platnu verziju, odnosno Shazam Encore, no to stvarno nije nužno). Popularnost vjerojatno zahvaljuje velikoj preciznosti u prepoznavanju pjesama i dobroj bazi. U svojoj arhivi ima ih više od 8 milijuna, a razvili su i posebnu tehniku prepoznavanja pjesme – svaku pjesmu razlaže na jednostavan numerički potpis, odnosno kôd koji je jedinstven za svaku pjesmu pa će najčešće točno prepoznati ono što slušate.

Zna što sluša: Lahorka Cvitković

 shazam1

Kako funkcionira? Na početnoj stranici aplikacije je velika Shazam tipka – kad čujete pjesmu koja vas zanima, pritisnite je i u par sekundi na zaslonu ćete vidjeti niz informacija – ime pjesme i izvođača, podatak koliko je puta pjesma pretraživana putem Shazama, link na video, listu najtiražnijih pjesama izvođača, popis albuma, tekst... Uz sve to, naravno, možete je i podijeliti, lajkati, početi pratiti izvođača, poslušati isječke pjesama... malo je toga na što autori aplikacije nisu mislili! Sve pjesme koje ste pretraživali spremit će se u tab My Shazam pa ćete se lako moći podsjetiti svih svojih pretraživanja.   

 shazam2

Uz to što nudi informacije o pjesmama, tekstove pjesama i svjetske top liste, zabavno je i to što možete vidjeti što su Shazamali vaši omiljeni glazbenici, odnosno kakva im se muzika sviđa. Isto vrijedi i za vaše prijatelje – čim povežete aplikaciju sa svojim Facebook računom, vidjet ćete koje pjesme zanimaju vaše prijatelje koji koriste aplikaciju. Da se ne lažemo, Shazamanje je prilično zarazno, što ćete otkriti i sami ako isprobate!
Crkava mi mob pa nisam uspjela napraviti puno screenshotova, zato ti je u prilogu par defaultnih s Google Playa – šaljem još dva s moba, pomolimo se da baterija izgura.

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location