Username *
Password *
Remember Me

O da, dva divna tjedna u kojima na trebamo razlog za tulumarenje dok istovremeno vlada najveće poslovno zatišje u godini su definitivno prošla. Naravno, ja sam ih iskoristila za maksimalno uživanje u hrani kao da ne postoji sutra - jednom raditi francusku salatu je, recimo, u skladu s prigodom, ali raditi je dvaput i pojesti praktički solo je... sami završite rečenicu jer jedino što meni pada na pamet je pohlepa. :) Stvarno ne znam što me spopadne u to blagdansko vrijeme, samo znam da me nakon Nove godine ulovi grižnja savjesti što sam u sebe trpala i što treba i što ne treba. Zapravo i nisam nešto opterećena kilažom, više me živcira što nisam baš zdravo jela, a kretanje da i ne spominjem.

Jako voli francusku salatu pa sad mora vježbati: Lahorka Cvitković

AP TJEDNA MY FITNESS PAL1 cr

Zato bih se ovih dana mogla pridružiti onih 90% žena na svijetu koje u novu godinu kreću s rezolucijom da će živjeti zdravije, više vježbati, redovno se kretati... uglavnom, svim onim standardnim floskulama koje su zapravo drugo ime za dobru, staru dijetu.

Našla sam si i pomoć - My Fitness Pal aplikaciju (nema izvlačenja, dostupna je za sve tri najčešće korištene mobilne platforme). Išla sam linijom manjeg otpora pa sam izabrala najčešće korištenu aplikaciju na svijetu, a k tome je i besplatna. Hvale se da u bazi imaju više od 5 milijuna vrsta hrane, odnosno jela, a nadopunjavaju je svaki dan. Uz to, može se povezati s mnoštvom uređaja i aplikacija.

AP TJEDNA MY FITNESS PAL5


Kada preuzmete aplikaciju, prvo trebate napraviti svoj račun ili se jednostavno prijaviti putem Facebooka. Zatim unosite neke osnovne informacije o sebi. Najprije birate što je vaš cilj - izgubiti na težini, održati postojeću ili se udebljati (živo me zanima je li ovu zadnju opciju itko ikad odabrao). Zatim definirate koliko ste aktivni te unosite podatke o visini, težini te željenoj težini. Za unos osnovnih informacija i završetak kreiranja računa ne treba više od par minuta. Nakon što ste sve upisali, aplikacija će izračunati koliko kalorija dnevno možete unositi da biste postigli željenu kilažu (s time da sami birate koliko biste tjedno željeli izgubiti kilograma, ali će vam My Fitness Pal sugerirati da budete umjereni i postavite cilj koji će vam omogućiti da mršavite sporije a time i efikasnije i realnije).

AP TJEDNA MY FITNESS PAL4


Nakon toga možete početi pratiti unos kalorija, odnosno unositi što ste sve pojeli da provjerite jeste li unutar dnevnog limita. Naravno, nije moguće očekivati da će aplikacija prepoznati svaki vaš recept. Ako se većinom hranite kod kuće i puno kuhate, možete dodati svoje recepte, a Fitness Pal će izračunati njihovu kalorijsku vrijednost. Možete unositi i različite aktivnosti kojima se gube kalorije, od kućanskih poslova i pješačenja do trenutno aktualnog skijanja ili sanjkanja. Čim unesete aktivnost i vrijeme trajanja, izračunat će koliko ste kalorija potrošili - mene je danas spasilo pola sata sanjkanja u parku s nećakom pa mogu pojesti još 440 kalorija. Jupi! Hm, nekako slutim da su to samo dvije vrećice štapića ili tako nešto.
Svoj napredak ćete vidjeti na grafičkom prikazu (na mom ćete vidjeti da se još nisam maknula s mrtve točke), možete početi brojati i prijeđene korake, a ako vam treba dodatna motivacija, povežite se s prijateljima pa se međusobno bodrite. Sretno!

AP TJEDNA MY FITNESS PAL2AP TJEDNA MY FITNESS PAL3