Username *
Password *
Remember Me

Ime mu je Hoverboard i podsjeća na omiljeni skate iz Povratka u budućnost: autor i stručnjak iz robotike Robert Bigler osmislio je novi način letenja i skejtanja u jednom. Dojam je kao da se surfa na suhom, istaknuo je Bigler, jedan od inventora koji radi u slavnoj Silicijskoj dolini. Stvarčica futurističkog izgleda može postići brzinu do oko 32 kilometara na sat. Taman za po gradu!

hoverboard1

Iako je Hoverboard dobio ime prema sličnoj napravi na kojoj se vozikao Marty McFly, on ne levitira, već samo tako izgleda: tehnologija koja ga pokreće je žiroskop, slična kao i kod Segwaya. To znači da se naginjanjem tijelom prema naprijed vožnja ubrzava i obrnuto. Isto je s promjenom smjera, nagib na lijevu stranu okreće smjer nalijevo. - Sanjao sam o osobnom električnom vozilu koje će dati osjećaj surfanja po asfaltu, mislim da sam se tome približio - istaknuo je kreativni inventor. Hoverboard pokreće električni motor od 5000 watti. Kontrolira ga mali kompjuter koji ujedno pomaže u održavanju balansa, no korisnik samostalno upravlja vozilom. S jednim punjenjem baterije (napuni se za samo 16 minuta uz pomoć svog super-punjača) ovaj skejt može prijeći 19 kilometara.  


Moguća je i upgradeana verzija koja ima svjetlosne efekte na dasci, zvučnike za glazbu i sonar za detekciju tla koji ga automatski izravnava u odnosu na pod. Koštat će od 3000 do 10000 dolara. – Na tehnologiji se nije štedjelo, potrudio sam se da ovaj skejt objedinjuje sve što današnja tehnologija nudi – izjavio je autor. Bigler je prije par godina osmislio SmartMotor koji se koristi u podvodnim dronovima kao i eksperimentima na International Space Station.

hoverboard2hoverboard3hoverboard4

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.