Username *
Password *
Remember Me

Jedan čitav životinjski svijet u malom krije se u našim domovima: naše čudesne sustanare otkivaju nove, fantastične fotografije snimljene novim Sony fotoaparatom α7R II s ultra-visokom rezolucijom. Identificiran je top deset svakodnevnih kukaca i insekata, uključujući kućnog pauka, uholažu i moljca. Zapanjujuću seriju fotografija snimio je fotograf Mikael Buck – istražujući neviđeni svijet nekih od najsitnijih stvorenja na planetu, odnosno beskralježnjaka.

Seven Spot Ladybird side

Neobični subjekti koji podsjećaju na Aliena snimljeni su iz blizine, uz pomoć Sony α7R II fotoaparata s makro lećom od 90mm i makro filterom. Zahvaljujući naprednim mogućnostima uvećanja i senzoru fotoaparata sa 42.4 MP, detalji koji inače ne bi bili vidljivi golim okom odjednom postaju izrazito istaknuti, kao što su zamršena krila, složene zlatno-žute oči mrežokrilke, uholažina prepoznatljiva kliješta, oklop babure i dlakave noge ženke velikog kućnog pauka.

Common Woodlouse


Vanessa Amaral-Rogers iz zaklade Buglife istaknula je: - kukci i insekti često se smatraju štetočinama ili nametnicima te njihova vrlo važna uloga u ekosustavu nije prepoznata. Sonyev ‘Skriveni svijet kukaca i insekata’ omogućuje nam da se nađemo izbliza i osobno s ovim gotovo izvanzemaljskim licima koja se ne mogu vidjeti golim okom. Nevjerojatni detalji koji se vide u seriji fotografija otkrivaju koliko su ovi uobičajeni kukci i insekti lijepi i veličanstveni, umjesto da ih gledamo samo kao bube. Hladnije doba može biti osobito grubo prema kukcima i insektima s obzirom da oni ovise o toplini sunca za svoje dnevne aktivnosti. Stoga, nije neuobičajeno da se presele u interijer. Neki čak i spavaju zimski san u mirnijim dijelovima kuće kao što su tavan ili veranda. Na primjer, kada bubamare nađu mjesto za zimski san, može ih se naći tisuće na jednom mjestu. Diljem Europe, u državi poput Hrvatske, ove životinje predstavljaju samo dio nevjerojatne raznolikosti oko nas - .

 

Common Green LacewingCommon Woodlouse 2Common Woodlouse backEuropean EarwigEuropean Earwig backHouse SpiderHouse Spider 2House Spider frontSeven Spot Ladybird

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.