Username *
Password *
Remember Me

Veličanstvena ljepota pećina Vatnajokull na Islandu, jednog od najvećih glečera u Europi, otkrivena je u svojoj smrznutoj veličanstvenosti uz pomoć detaljnih fotografija Sony tehnologije: fotoaparat se nalazi u srcu svake pećine i izračunava sposobnost za hvatanje svijetlosti i detalja. Ova napredna tehnologija senzora fotoaparata omogućuje snimanje iznimno oštrih fotografija pod najtežim uvjetima sa slabim svjetlom, što prije nije bilo moguće.

Sony Guides Ice Caves-4

Fotograf Mikael Buck i  lokalni vodiči Einar Runar Sigurdsson i Helen Maria istraživali su smrznuti svijet koristeći se najnovijim Sonyevim digitalnim fotoaparatima, uključujući α7R II prvi fotoaparat u svijetu s full-frame pozadinski osvijetljenim senzorom koji objedinjuje ultra-visoku rezoluciju i ultra-jaku osjetljivost, RX10 II i RX100 IV, što su prvi fotoaparati u svijetu s 1.0 tipom složenog Exmor RS CMOS senzorom koji uistinu zablista u uvjetima niskom osvijetljena i visokog kontrasta. Fotografije su snimljene bez upotrebe bilo kakvih vanjskih izvora - samo prirodno osvjetljenje koje prolazi kroz ledene pećine. BUCK Ice Caves-3


Na fotografijama je zabilježeno mistično gibanje voda koje teku unutar ledenih utvrda, kao i ledeno hladni vodopadi koji konstantno mijenjaju plavo osvjetljenje pećine. Buck je također zabilježio i uspon iskusnog lokalnog penjača uz zidove plave špilje, kako bi se dobio dojam veličine prostora.

Helen Maria iz Lokalnih vodiča, najstarije Islandske agencije vodiča, kaže - s lokalnim vodičima godinama istražujem ledene pećine, a biti ovdje u njima je istinski prekrasna prilika. Znajući da upravo promatramo ovakav nestalan fenomen čini ga još posebnim - prilika da pomognemo zabilježiti ovu prirodu u njenoj punoj slavi i sad s još više detalja nego prije zahvaljujući Sonyevim fotoaparatima je uistinu čarobno iskustvo. Ova serija fotografija odaje počast ovoj prirodnoj ljepoti te se nadam se da će potaknuti još ljudi da dođu i posjete pećine - .

BUCK Ice Caves-10

Yann Salmon Legagneur, voditelj marketinga proizvoda za DI segment Sony Europa ističe: - ovakve fotografije ne bi bilo moguće snimiti par godina prije bez da se dolazi s nezgrapnim teretom opreme – što jako otežava posao fotografa. Senzor u Sonyevom α7 i RX fotoaparatu osiguravaju sve što fotografu treba u malom pakiranju i daju mogućnost snimanja u uvjetima slabog osvjetljenja, što može rezultirati zaista nevjerojatnim fotografijama - .

BUCK Ice Caves-1BUCK Ice Caves-2BUCK Ice Caves-5BUCK Ice Caves-9BUCK Ice Caves-11BUCK Ice Caves-12BUCK Ice Caves-14BUCK Ice Caves-15BUCK Ice Caves-17Sony Guides Ice Caves-1Sony Guides Ice Caves-2Sony Guides Ice Caves-3Sony Guides Ice Caves-5

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location