Username *
Password *
Remember Me

Zagazili smo već debelo u 11. mjesec, vjerojatno se više ni ne sjećate godišnjeg, a treba izdržati još dobrih 6 tjedana do Božića i par neradnih dana u komadu (ako vam je promaknulo, Božić ove godine pada na petak - idealno ako mene pitate). Sigurno će vam dobro doći neka aplikacija koja će vas bolje organizirati.

Organizatorica: Lahorka Cvitković

BizCal2

Kolega se kune u Business Calendar na koji se toliko naviknuo da ga instalira na svaki svoj novi telefon pa sam i ja odlučila isprobati. Pronašla sam noviju verziju za Android, Business Calendar 2. Riječ je o aplikaciji koja je napravljena samo za Android pa će vam biti korisna isključivo ako koristite Android telefon. Ako koristite iPhone, navodno su ok Pocket Informat i miCal, a za Windows Phone Calendar for Business i Business Calendar (iako se isto zovu, vizualno nije sličan aplikaciji kojom se danas bavim).

 BizCal


Kad preuzmete aplikaciju, tražit će vas prvo da definirate par stvari. Kao svaki kalendar koji je pregledan, Business Calendar nudi označavanje različitih termina raznim bojama – možete birati između svjetlijih boja sličnih Google Calendar bojama ili malo tamnijih, ozbiljnijih boja. Drugo što možete odrediti je želite li da svaki upis u kalendaru automatski dobije svoj podsjetnik – da se ne bi duplirao s onim iz standardnog kalendara telefona, savjetuju da isključite podsjetnike standardnog kalendara.

 BizCal3


Obzirom da se kalendar automatski sinkronizira s Google kalendarom (vezanom uz Gmail adresu koju koristite u telefonu), odmah su mi se sinkronizirali svi kalendarski upisi i rođendani pa ih nisam morala ponovo dodavati. Novi upis se jednostavno dodaje – odabere se datum i upišu detalji – naziv događaja, trajanje, lokacija… Za obaveze koje se ponavljaju u istom terminu iz tjedna u tjedan može se odabrati opcija da se ponavljaju tjedno, dvotjedno ili do određenog datuma, a moguće je dodati i tko će sve biti na sastanku, odnosno osobe povezane s kalendarskim upisom.

 BizCal4


Kalendar se može pregledavati po danu i po mjesecu, odnosno prikaz se može i podesiti tako da se gleda nekoliko dana odjednom. Može se pogledati i Agenda, odnosno svi upisi u kalendar za sljedeće vremensko razdoblje. Meni se čini jako pregledno, dobro organizirano i jednostavno za korištenje pa sam prilično sigurna da neću zaboraviti na svoj idući sastanak!

 

BizCal5BizCal6BizCal7BizCal8

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.