Username *
Password *
Remember Me

Prije 1998. godine kompaniji je ime bilo Apple Macintosh, a Mac je došao nakon. S njime i iMac, iPad i ostale inačice... No, zabavnija strana reklama dešava se baš prije tog vremena: provjerili smo kako su izgledali nekadašnji oglasi današnjeg tehnološkog giganta, u vrijeme kad je rijetko tko imao kompjuter koji je, usput rečeno, bio veći i neusporedivo sporiji od ovog na kojemu ovo čitate. Pa čak i ako ste na smartphoneu.

AdamAd1979


Adam – tako su nazvali jedan od svojih modela pa su na kampanju stavili i Adama iz Biblije (1979.), a iza njega je opaka zmija. Što raditi s Adamom? Pitaju se – predlažu originalnost i inovativnost, traže da im svi zainteresirani napišu neku priču a oni čije su najzanimljivije, dobit će put na Hawaiie. Stara dobra nagradna igra uvijek je palila! Drugi oglasi objašnjavaju praktičnost kompjutera koji je u ono doba uglavnom bio dio poslovnog svijeta jer kućanstva još uvijek nisu imala motivaciju (daleko je to prije interneta, portala, društvenih mreža…) da ga koriste, tako da su na njima uglavnom tipkali pripadnici bussiness svijeta. Bila je to svojevrsna revolucija čije rezultate živimo danas, no Steve Jobs i ekipa vjerojatno su bili svjesni svega. Ipak je Jobs bio fantasičan vizionar. Inače, prvi Macintosh kompjuter namijenjen kućanstvima predstavljen je 24. siječnja 1984. U to je doba na tom području bila velika konkurencija - super-popularni Commodore 64 i IBM bili su čak i jeftiniji. Neke se stvari, očito, ne mijenjaju. 

 

1977 Apple II Introduction Ad1981fordad24apple-2-advertisingapple-mac-ad-1980sapple-vintage-computer-ads-7appleapple ads 1apple ads 5apple ads 27apple ad 1979apple ad 1982apple ad vintageApple II 1979apple what manOmniAdJan79original mac ad for the rest of us 1983Vintage-Apple-Ads-in-the-1970s-80s-5vintageads-20081217

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location