Username *
Password *
Remember Me

Ona balansira između visoke mode i tehnologije: kreacije umjetnice i dizajnerice Iris van Herpen još jednom stižu u muzej i to u Atlanti pod imenom Iris Van Herpen: Transforming Fashion. Posjetitelji će vidjeti njezinih 45 odjevnih objekata za koje autorica ističe da su spoj različitih tehnika, materijala i disciplina. – Obožavam eksperimentirati i svaka je kreacija za mene novo putovanje. Muzejski praostori su idealni za upoznavanje s mojim radom jer se čovjek može približiti i detaljno vidjeti o čemu se tu radi. Mnogo je drugačije kad nešto vidite samo na pisti ili fotografiji – ističe Iris koja odjeću koristi kao bazu a sve nakon toga čisti je art. 

06-iris-van-herpen-exhibit


Iako njezine kreacije izgledaju kao da su s onoga svijeta, Iris većinu toga obrađuje ručno no koristi materijale koji su tehnološki izuzetno napredni. Radi, naravno, i s 3D printerom kao i drugim visoko-naprednim tehnikama, ali na kraju su to njezina hand-made umjetnička djela. S izuzetnim talentom spaja staro, novo, tradicionalno i futurističko. - Ljudi ponekad stvari vide na drugačiji način - priča Iris – na primjer 3D printana haljina može izgledati poput ručno napravljene čipke, dok neka druga, koja djeluje futuristički, zapravo je nastala bez utjecaja tehnologije... Upravo na taj način želim razbiti stereotipe o tehnikama koje su ljudima još uvijek strane i nekako previše moderne - . Njezini odjevni objekti ulaze u prostor izuzetnom, pročišćenom snagom, djeluju kao da su napravljeni za neke moćne sirene iz budućnosti.

 

01-iris-van-herpen-exhibit02-iris-van-herpen-exhibit03-iris-van-herpen-exhibit04-iris-van-herpen-exhibit05-iris-van-herpen-exhibit07-iris-van-herpen-exhibit08-iris-van-herpen-exhibit09-iris-van-herpen-exhibit

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location