Username *
Password *
Remember Me

Objavljena su imena i projekti finalista popularnog globalnog dizajnerskog natjecanja Design Lab - tema ovogodišnjeg natjecanja su Zdrava i sretna djeca, kojom tvrtka Electrolux traži nova rješenja i odvažne ideje koje će poboljšati svakodnevne živote obitelji s djecom. Šestoro finalista su studenti koji dolaze sa sveučilišta iz Meksika, Južne Koreje, Mađarske, Litve, Ujedinjenog Kraljevstva i Rusije. Pobjednik natjecanja Design Lab 2015. bit će proglašen 15. listopada 2015. godine, nakon predstavljanja pred stručnim žirijem na svečanoj dodjeli nagrada u Helsinkiju, u Finskoj.

DesignLab-FinalistImages-Airshield

Od početka prijava u travnju 2015. godine na natjecanje Design Lab 2015. prijavilo se 1500 studenata. Danas, 5 mjeseci kasnije, glasovima publike i Electrolux stručnjaka odabrano je šestero finalista natjecanja:
• Voris – robot koji uči djecu važnosti brige o odjeći, koncept je razvila Martha Fabiola García Bustos iz Meksika.
• Q.H[Quadruple H] – pročistač zraka i hula hoop u jednom, koncept je razvio Jeongbeen Seo iz Južne Koreje.
• Future Classroom – interaktivna i samoodrživa kuhinja koja se koristi za edukaciju, koncept je razvio Tobias Tsamisis iz Mađarske/Njemačke.
• Air Shield – dječja kolica koja stvaraju čistu i zdravu mikroklimu, koncept je razvio Dominykas Budinas iz Litve.
• Bloom – spaja digitalnu i klasičnu komunikaciju potičući dobre kuhinjske navike na zabavan način, koncept je razvio Jordan Lee Martin iz Ujedinjenog Kraljevstva.
• Plato – robot igračka koji pomaže u brizi oko djeteta, koncept je razvila Mary Pilyugina iz Rusije.

 DesignLab-FinalistImages-QH

Lars Erikson, potpredsjednik dizajnerskog odjela kompanije Electrolux te voditelj stručnog žirija natjecanja Design Lab, ovom je prilikom izjavio: - Finale natjecanja Design Lab jedno je od najvažnijih događaja u godini. Divno je vidjeti sve te talentirane ljude i inovacije koje nas okružuju. Studenti koji su ušli u finale do sada su ostvarili nevjerojatan posao. Još im samo preostaje da zadive žiri kako bi osvojili plaćeno stažiranje u kompaniji Electrolux - . Svrha natjecanja Electrolux Design Lab je da stimulira i aktivira studente dizajna iz cijelog svijeta pozivajući ih da predstave nove ideje za domaćinstva budućnosti.

Prva nagrada u ovom natjecanju je plaćeno šestomjesečno stažiranje u globalnom dizajnerskom centru kompanije Electrolux. Polovica pobjednika prethodnih natjecanja Design Lab nastavili su raditi za Electrolux i nakon isteka stažiranja. Prva nagrada također uključuje i 10.000 eura, druga nagrada 6.000 eura, a treća 4.000 eura. Dodjeljuje se i People's Choice nagrada u iznosu od 2.000 eura za koncept koji prikupi najviše online glasova.

DesignLab-FinalistImages--Bloom

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location