Username *
Password *
Remember Me

Ovaj tjedan su na meniju aplikacije koje su baš idealne za plažu (a možemo ih koristiti i mi koji uživamo u jesenskom Zagrebu ili nekom drugom dijelu kontinenta koji je trenutno na temperaturama koje ni u šali ne možemo nazvati ljetnima) - Osmosmjerka, Križaljke i Zagonetke. Sve tri se mogu pronaći za Android i iPhone, a iako vas neće fascinirati dizajnom, zabavit će vas dok se lijeno izležavate u hladu!

Razumije se u riječi: Lahorka Cvitković

AP TJEDNA ZAGONETKE5

Osmosmjerka je na hrvatskom pa se nećete morati mučiti s traženjem nepoznatih engleskih pojmova, a možete birati kategorije pojmova koje želite tražiti - na raspolaganju su automobili, brojevi, države, gradovi, imena, rijeke... Kad skužite da vam dobro ide, možete povećati broj kolona da biste dobili više pojmova, a od ostalih prilagodbi ostalo je još samo podešavanje pozadine kojoj možete mijenjati boju. Igrate tako da prstom prijeđete po pronađenoj riječi u pravcu u kojem je napisana, a aplikacija će je označiti bojom i prekrižiti s popisa traženih pojmova. Ako mislite da će preostala slova kreirati skriveni pojam kao što ste navikli kad rješavate osmosmjerku u novinama - e pa neće! Kad završite ostaje vam hrpica slova koja ne tvore nikakvu smislenu riječ, no to osmosmjerku ne čini ništa posebno manje zabavnom (naravno, ako volite osmosmjerke).

AP TJEDNA ZAGONETKE1

Više ste tip za križaljke? Bacite se na odgonetavanje pojmova, no imajte na umu da se riječi upisuju "po Vuku" pa se u vašoj križaljci Hulk Hogan zove Halk. Ako vam to ne smeta, pronaći ćete puno križaljki u kojima možete uživati. Kad baš jako zapnete, možete dobiti rješenje dužim dodirom kućice u koju treba upisati pojam - otvorit će se "Trebaš pomoć" opcija i upisati rješenje. Ima 750 križaljki - više nego dovoljno za par godišnjih.

AP TJEDNA ZAGONETKE9 cr

 

Zagonetke su aplikacija koja malo šepa po pitanju pismenosti, što nije uvijek loše - povremeno stvarno može nasmijati čovjeka. U rubrici za odrasle je hrpetina zagonetki o kojima možete mozgati na plaži, a roditelje će vjerojatno više razveseliti zagonetke za djecu koje im možda kupe par trenutaka mira. Mada, meni baš te dječje nisu išle jer zvuče kao narodne mudrosti koje su više koristile starije generacije pa je veća šansa da će se dogoditi da poželite guglati rješenje - što ne morate, dovoljno je dvaput kliknuti na zagonetku i potražiti odgovor. Ako ste strpljiviji od mene, nešto ćete vjerojatno i riješiti, a kad ne ide - mobitel u torbu i buć u more!

 

AP TJEDNA ZAGONETKE10 cr

AP TJEDNA ZAGONETKE3

AP TJEDNA ZAGONETKE6 cr

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location