Username *
Password *
Remember Me

Danit Peleg, studentica modnog dizajna iz Tel Aviva napravila je diplomsku kolekciju u cijelosti na 3D printeru, i to ne onom industrijskom, već malom, kućnom, koji je dostupan svima. Kolekciju čini 5 kombinacija haljine, prsluka i tunika. Sve je transparentno, inspirirano arhitekturom, futurističkim odorama i grafizmima.

 

danit peleg 77 4cr


- Zanima me veza između tehnologije i mode, pa sam se posvetila laserskom rezanju i 3D printingu odjeće – izjavila je Danit Peleg za Fasionistu. – Od samog početka znala sam da ću tehnologiju na neki način uklopiti u svoj završni rad jer otvara nove poglede i vrlo je zanimljiva njezina primjena. Dosta sam istraživala na tu temu, a ovo je bio kao jedan moj eksperiment. Koristila sam mekši materijal za printanje, FilaFlex, kako bi odjeća bila udobna - . Trebalo joj je 2000 sati da napravi cijelu kolekciju, na 6 manjih, kućnih 3D printera.

 3dprint

3D printere kompanije koriste više za izradu prototipa nego za gotove proizvode. Ipak, sve češće se brendovi odlučuju na taj način raditi manje stvari, poput nakita. Jedna od rijetkih modnih dizajnerica koja radi ovom tehnologijom je Iris Van Herpen. Danit će vjerojatno slijediti upravo njezin put, a ovakvi i slični eksperimenti zasigurno će pomoći ovoj tehnologiji da si osigura bolje mjesto u svijetu mode.

 

3dprint 2 foto danit peleg

3dprint 2 foto danit peleg 3

danit peleg1 cr

danit peleg3 cr

danit peleg14 crdanit peleg34 crdanit peleg 5danit peleg 6

danit peleg 77 4cr

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.