Username *
Password *
Remember Me

- Tencel je vlakno koje se može nazvati i tekstilnom kozmetikom jer osim što je sada i službeno dobar za kožu, može primjerice sadržavati pigment minerala koji štiti od UV zračenja ili oceanske mikročestice koje hidratiziraju i štite kožu, potiču njezinu elastičnost i obnovu stanica, zbog čega ga mi koristimo u našim ljetnim kolekcijama - izjavio je Zoran Šainović, direktor Brokule&Ž. Naime, njemačka certifikacijska kuća Fördergemeinschaft Körperverträgliche Textilien e. V. (FKT) je nakon medicinskih testiranja izdala prvi FKT certifikat Medicinski testirano na toksine za vlakno Tencel čime je i službeno potvrđeno kako je ta tkanina dobra za kožu.

mini svakodnevka s porukom web

- Tencel je vlakno bez toksina, dobiveno ekološkom obradom pulpe drveta, neke inačice sadrže i oceanske mikročestice koje hidratiziraju kožu ili pigment minerala koji štiti od UV zračenja, a u Hrvatskoj ga već koristi Brokula&Ž u kombinaciji s organski uzgojenim pamukom – objavio je brend poznat po bazičnim komadima majica, tunika i donjeg rublja.

plesna striperica web


Brend odjeće Brokula&Ž su 2012. pokrenuli nagrađivani hrvatski dizajneri Bruketa i Žinić u suradnji s tekstilnom tvrtkom Lacuna, a sva odjeća izrađena je od certificiranih tkanina koje su dobre kako za najosjetljiviju kožu tako i za okoliš. Brend je prepoznatljiv i po šaljivim dijalozima između Brokule i Ž-a (ptičice) koji su mu zaštitni znak, a stripovi koji su se do sada nalazili samo s unutarnje strane odjeće, od ovog ljeta se prvi put mogu naći i na vanjskoj strani majica.
Ambalaža ovjenčana međunarodnim priznanjima potpuno je ekološka i može se koristiti i nakon raspakiravanja. Brokula&Ž je dobitnica Greenovation nagrade kao najbolji start-up hrvatskog zelenog gospodarstva 2013. godine. Odjeća se šije u Svetom Križju Začretje, a izvozi se i na švicarsko i nizozemsko tržište.

 

klasicna jednobojka web

moreplovka web

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location