Username *
Password *
Remember Me

Poslovi na kojima se sjedi po čitav dan, a takvih je sve više, inspiriraju brojne dizajnere da osmisle namještaj odnosno radne stolove koji bi imali i sportsku funkciju: među takvim autorima su i Talijani Joe Sardo i Federico Bruni koji imaju jednu vrlo aktivnu ideju. Naime, osmislili su stol koji je spojen sa trakom za trčanje odnosno sobnim biciklom a sve skupa izgleda vrlo elegantno i sofisticirano.

TreadmillDesk2-964x644

Naravno da je tu i ekran koji je dostupan je samo u sjedećem, već i stajaćem položaju, tako da je poslovna komunikacija i praćenje važnih aktivnosti na ekranu moguće iz više kutova. Cilj je ne samo potaknuti korisnika na vježbanje, već i na kreativnost jer stručnjaci tvrde da kretanje potiče upravo oblikovanje ideja, stoga je ova simbioza radnog stola i sprave za vježbanje i više nego logična. Od materijala ističe se drvo koje dodatno naglašava elegantan dizajn i prirodnost ovih sprava-stolova.

CyclingDesk-964x644

Za sada su ovo samo koncepti, no u skoroj budućnosti ovakve bi sprave-stolovi zasigurno mogli zaživjeti u uredima diljem svijeta ne samo radi brojnih benefita koje vježbanje ima na naše zdravlje i psihu, već i sve većeg nedostatka vremena za sve aktivnosti koje bismo željeli utrpati u prebukirani radni dan. S evolucijom poslova mijenja se i pojam radnog prostora, tako da ovakvi projekti itekako imaju smisla.

TreadmillDesk-964x644

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location