Username *
Password *
Remember Me

Nizozemska tvrtka Neffa koja je sudjelovala u brojnim projektima koji se tiču naprednih tehnoloških materijala donosi novi izumChameleon Mood Scarf. Inspiracija iza ovog modnog dodatka je kameleon koji mijenja boju kako bi komunicirao s okolinom i regulirao tjelesnu temperaturu, a na sličan način svoj izgled mijenja i ovaj šal napravljen od stopostotne fine svile.

neffa mood scarf 964x644


Šal je napravljen od nekoliko slojeva na kojima je i boja osjetljiva na temperaturu tijela i zraka. Kako se okolina zagrijava, tako crne pruge postaju sve blijeđe. Svijetlo zelena boja ima pigment koji svijetli u mraku radi čega šal u mračnoj okolini postaje vidljiv. Ima nešto i za sunce – bijela boja reagira na UV zrake i kad smo vani, na suncu, boja se iz bijele mijenja u narančastu, ovisno o jačini sunčevog zračenja. Ovo je primjer kako kolor senzori i tekstil mogu biti pametno integrirani, kao i jedan od onih projekata koji demonstriraju kako tehnologija može utjecati na budućnost dizajniranja i odijevanja.

Foto: Neffa

 

 

mood scarf

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.