Username *
Password *
Remember Me

Zagreb Be There aplikacija može se pohvaliti nagradom – nedavno je u Parizu na prvom europskom festivalu turističke promocije proglašena najboljom u kategoriji digitalnih medija, a pobijedila je 30 europskih gradova u konkurenciji. Nastala je u suradnji Turističke zajednice grada Zagreba s agencijama Bruketa&Žinić OM i Brlog, a dostupna je za sve tri najpopularnije mobilne platforme. Ne bavi se klasičnim turističkim lokacijama, a mogu se osvojiti i nagrade!

Otkriva zanimljive lokacije: Lahorka Cvitković

zagreb be there 1


Ako ovo ljeto preskačete godišnji i provodite ga u gradu ili ćete Zagreb posjetiti turistički – isprobajte! Kada je preuzmete, morat ćete se logirati uz pomoć Facebook ili Twitter računa, i to zato da bi mogli osvajati nagrade koje aplikacija nudi. U ponudi su 2 bicikla za cijenu jednog u Next bikeu, 50% popusta za ulaznice u zoološki vrt, popust za ulaznice u Tehnički muzej, Laubu... Autori ipak hoće da se malo potrudite pa ćete za osvajanje nagrade koja se veže uz pojedinu rutu morati obaviti čekiranje na pojedinim lokacijama i podijeliti svoje doživljaje na društvenim mrežama. Ako ste u lovu na nagrade i aktivan korisnik društvenih mreža, to vam ne bi trebao biti neki izazov. Nakon što se logirali, aplikacija će vas ukratko upoznati s mogućnostima.

Trenutno ima 5 ruta: Hidden spot, Refreshing Zagreb, Indie Zagreb, Space Explorer i Classic Zagreb. Obzirom da turisti sve više koriste aplikaciju, a reakcije su jako dobre, Turistička zajednica najavila je da tijekom ljeta stižu nove zanimljive rute.

zagreb be there 2


Ima stvarno neobičnih lokacija pa nema veze i ako ste iz Zagreba – na primjer, Space Explorer mi je otkrio da u Zagrebu skulptura Prizemljeno sunce u Bogovićevoj zajedno s još njih devet postavljenih po gradu čini cijeli sunčevi sustav. Obilaskom svih planeta, možete osvojiti logičnu nagradu – 50% popusta na ulaznice u Tehnički muzej. U drugim rutama kriju se još neke zanimljive lokacije – možda ni vi niste znali za bunar skriven u dvorištu u Demetrovoj? Ima još takvih iznenađenja pa krenite u istraživanje!

zagreb be there 3zagreb be there 4zagreb be there 5zagreb be there 6zagreb be there 7zagreb be there 8zagreb be there 11zagreb be there 12zagreb be there 13zagreb be there 14zagreb be there 15zagreb be there 22