Username *
Password *
Remember Me

Jeste ove godine već otvorili sezonu sunčanja? Ako još niste, uz ovu aplikaciju možete uvesti smart sunčanje. Šalu na stranu, nije loše obratiti pažnju na vrijeme izlaganja suncu jer su već ovih dana UV indeksi toliko visoki da bi oni s najsvjetlijom kožom vjerojatno mogli izgorjeti i na putu do dućana. Recimo da će Solarize možda bar malo smanjiti rizik, a aplikacija je dostupna za Android i iOS. Dobra je vijest da nema nikakvih reklama i ne traži nikakve dozvole - pravo osvježenje za besplatnu aplikaciju.

Sunča se: Lahorka Cvitković

solarize5


Prije nego što dobijete preporuku koliko se možete izložiti suncu, aplikacija će prvo utvrditi koji je vaš tip kože. Pritom koristi Fitzpatrickovu skalu koja poznaje šest tipova. Kada vas tipizira, prvo će vam preporučiti koji zaštitni faktor koristiti, a zatim će vam navesti vrijeme koje možete provesti na suncu tijekom današnjeg dana i alarmom vas upozoriti kad je vrijeme da se maknete u hlad. Alarm će se aktivirati i ako, recimo, slušate glazbu na telefonu, ili ste izašli iz aplikacije - sve da ne izgorite!

solarize1


Naravno, kreatori aplikacije napominju da je vrijeme za sunčanje samo preporuka ovisno o tipu kože i da ne idemo na sunce bez kreme sa zaštitnim faktorom ili ako je koža izgorjela (zar stvarno postoje ljudi koji s opekotinama idu opet na sunce?). Preporučeno vrijeme odnosi se na sunčanje jednom dnevno – za više sunčanja dnevno zapravo bi trebalo rasporediti preporučeno vrijeme u više navrata.  Ja prva baš ne obraćam pažnju na vrijeme koje ću provesti na suncu, valjda zato što kao dijete stvarno nikad nisam izgorjela (divna vremena s manje ozonskih rupa) pa će mi u svakom slučaju dobro doći da malo obratim pažnju. A usput će me podsjetiti i da nanesem kremu sa zaštitnim faktorom!

 

solarize2

solarize3

solarize6

 

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location