Username *
Password *
Remember Me

Salate su mi nekako sinonim za ljeto. Naravno, ne salate kao prilog, već kao glavno jelo, odnosno potpun obrok koji može zamijeniti kuhani ručak (koji dodatno diže temperaturu u kuhinji). Obzirom da se moja ljetna kreativnost već godinama svodi na varijaciju jedne ljetne salate s tunom, mozzarelom i paradajzom, bacila sam se na pretraživanje Google Play Storea u potrazi za inspiracijom. Aplikacija Salad Recipes ponudila se čim sam upisala, a vizualno izgleda toliko primamljivo da je morala dobiti priliku - fotke hrane su neodoljive. Vrlo slične aplikacije istog naziva mogu se pronaći za iOS i Windows Phone.

Voli salate: Lahorka Cvitković

app tjedna salate 2

Ako hoćete u startu se možete logirati, odnosno prijaviti uz pomoć svoj Facebook ili Google+ računa, no to se može i preskočiti - nije potrebno biti logiran da bi se određeni recepti stavili u favorite koji su vam uvijek pri ruci. Ne podržava hrvatski, ali svejedno su neki dijelovi (čudnovato) prevedeni, no nije mi to previše smetalo (fotografije hrane će mi uvijek uspješno odvući pažnju od bilo čega). Ima stvarno jako puno recepata koji su grupirani u kategorije kao što su salate s limunom, zelene salate, grčke salate (da, očito postoji više od one jedne za koju znamo), salate s kukuruzom, vegetarijanski preljevi, salate s tjesteninom, sa svim mogućim povrćem...

app tjedna salate 1

Krenula sam brojati kategorije i odustala negdje oko 30. Naravno, moguće je i pretraživati recepte prema namirnicama koje ste pronašli u frižideru. Kad nađete recept koji vam je zanimljiv, osim popisa namirnica i uputa za pripremu te trajanja pripreme salate, dobit ćete i dodatne informacije o tome koliko kalorija ima salata koju pripremate te za koliko je osoba. Dobar je dodatak što namirnice koje vam nedostaju može odmah dodati na shopping listu unutar aplikacije.

app tjedna salate 3

Većina sastojaka u receptima je navedena po komadu ili na čajne žličice pa vagu nećete trebati prečesto, jedino ponekad treba preračunati funte u kilograme (1 je 0,45 kg) ili unce u grame (1 je 28,35 grama). Aplikacija je napredna pa će vam uz odabrani recept preporučiti još par sa sličnim sastojcima koji bi vam se mogli svidjeti. Ako ste jako organizirani pa sve obroke planirate unaprijed, svaki recept možete ubaciti u raspored obroka i isplanirati cijeli tjedan u kuhinji (za to morate biti prijavljeni u aplikaciju). Zapravo je najveći problem odabrati pravi recept jer na fotografijama stvarno sve izgleda jako slasno, a recepata je dovoljno za sljedećih par ljeta! Možda treba krenuti po redu... i dobar tek!

app tjedna salate 11app tjedna salate 13app tjedna salate 22app tjedna salate 26app tjedna salate 29

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location