Username *
Password *
Remember Me

Uvjet je bio da su stari najmanje trideset godina: vintage automobile i motore možete razgledati ove subote u Tehničkom muzeju u Zagrebu, od 8 h do podne, a nakon toga kreće vožnja centrom grada. Povod izložbe je 30. Oldtimer reli u organizaciji Oldtimer kluba Zagreb, koji će se održati 6. i 7. lipnja 2015., a s obzirom da ima međunarodni karakter, na izložbi u Tehničkom muzeju očekuju se vozila iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije… - Očekuje vas stotinjak vremešnih kočija bez konja i njihovi živopisni vlasnici, koji će nas zajednički podsjetiti kako je vozni park Zagrepčana izgledao prije devet desetljeća. Vlasnici će s posjetiteljima podijeliti i svoja iskustva o starodobnim vozilima, a možda neke od vas povesti i na promotivnu vožnju gradom - najavio je Tehnički muzej. 

oldtimer3

Zajednički programi muzeja i vlasnika vintage automobila započeli su još 1986. godine povodom 100. obljetnice automobila. Tada se okupilo tridesetak vlasnika sa svojim limenim ljubimcima koji su inicirali i osnivanje Oldtimer kluba Tehnički muzej. Bio je to prvi klub ljubitelja starodobnih vozila na području tadašnje Jugoslavije, a ujedno i prvi na Balkanu. Dvije godine kasnije, Oldtimer klub Tehnički muzej prerasta u Oldtimer klub Zagreb.

oldtimer1

Automobilska industrija generator je gospodarskog razvitka u bilo kojem gospodarstvu svijeta koje ima tu granu industrije, a automobil je još uvijek najsofisticiraniji proizvod kojeg su napravile ljudske ruke. Od kada je Karl Benz 1886. godine patentirao automobil, proizvođači širom svijeta proizveli su gotovo 3 milijarde automobila. Do danas se u proizvodnji automobila, s manje ili više uspjeha, okušalo čak 10.693 proizvođača širom svijeta.

 

oldtimer2

oldtimer4

oldtimer5

oldtimer7

oldtimer11