Username *
Password *
Remember Me

Do danas pojma nisam imala da i Wikipedia ima svoju aplikaciju (hm, možda je sramota što to nisam znala). Preuzela sam je čim sam snimila da postoji jer često tražim neke podatke putem browsera na telefonu, a ovo mi se čini jednostavnijom varijantom – enciklopedija udaljena samo jedan klik. Kad se aplikacija preuzme, nudi se mogućnost logiranja, no ono nije obavezno pa sam ga preskočila. Ako očekujete odličan dizajn i masu fotografija, nećete ih naći. Ipak postoji opcija povećanja fonta i promjene teme pa možete birati između crne i bijele podloge.

Ima znanje na dlanu: Lahorka Cvitković

wikipedia1

Aplikacija je vizualno jednostavna kao i web verzija, a izbornik pregledan i lako dostupan. Ima sedam rubrika od kojih mi je najzanimljivija Today - klikom stižete do izabranog članka dana. Današnji je članak o partizanima, imam jednu teoriju zašto, ali neću se sramotiti u slučaju da ovaj tekst čita neki znalac potkovan po pitanju NOB-a. Ispod članka dana su novosti o raznim temama, od politike do sporta, Slika tjedna o kojoj odmah možete saznati više klikom na link i značajna događanja koja su se dogodila na današnji datum. Sretan 31. rođendan Radio 101!

wikipedia2

Jezik pretraživanja se lako može promijeniti u postavkama. Ja sam ostavila hrvatski zato što češće čitam englesku Wikipediju pa mi je ovo dobra prilika da bolje upoznam sadržaj hrvatske verzije. Da sam se logirala, vjerojatno bi mu mogla i doprinijeti, no za sada ću se držati pasivne pozicije čitača. Nova opcija mi je Nearby koja će pronaći zanimljive stvari i lokacije u blizini mjesta gdje se nalazite. Na žalost, u trenutku tipkanja sam se našla na očito jako nezanimljivoj lokaciji jer mi se u blizini nije ponudilo ništa. Pamtim da probam kad se nađem malo bliže centru grada, baš me zanima što će mi ponuditi. Do tada mi ne može biti dosadno jer na raspolaganju imam više od 32 milijuna članaka na 280 jezika!

 

wikipedia3

 

wikipedia4

 

wikipedia5

 

wikipedia6

 

wikipedia7

 

wikipedia8

 

wikipedia9

 

wikipedia10

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.